REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų baklažanų
  • 4 česnakų
  • 0.5 stiklinės graikinių riešutų (smulkinti)
  • 0.5 stiklinės granatų (sėklos)
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (grūdeliai)
  • 3 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno)
  • 80 gramų aliejaus
  • 1 vienetas čili pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis šafrano (maltas)
  • 50 gramų žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Česnaką sugrūsti su kalendra ir druska, pridėti maltą šafraną, smulkintus riešutus, išmaišyti. Įpilti actą, suberti susmulkintą aštrų raudonąjį pipirą, pusę susmulkintų žalumynų, ir įpilti truputėlį verdančio vandens - kad ištrynus gautųsi grietinės tirštumo masė.
    Baklažanus išilgai supjaustyti riekelėmis, apkepinti aliejuje. Ant baklažanų išdėlioti pusę prieskonių masės, susukti, sudėlioti į užkandžių lėkštę.
    Likusią masę praskiesti šiltu virintu vandeniu, išmaišyti, aplieti susuktus baklažanus. Apibarstyti granato sėklomis ir likusiais žalumynais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų