REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 115 gramų bulvių (virtos, maltos)
  • šiek tiek citrinų (papuošimui)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
  • 175 gramai kvietinių miltų
  • 6 vienetai lašišų (rūkyta, riekelės)
  • šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
  • 300 mililitrų vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 6 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.

    Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais raba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 115 gramų bulvių (virtos, maltos)
  • šiek tiek citrinų (papuošimui)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
  • 175 gramai kvietinių miltų
  • 6 vienetai lašišų (rūkyta, riekelės)
  • šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
  • 300 mililitrų vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 6 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.

    Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais raba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų