• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 12 gramų česnakų
  • 10 gramų krapų
  • 1 vienetas laurų lapų (lapas)
  • 20 gramų morkų
  • 50 gramų paprikų (raudona)
  • 10 gramų petražolių
  • 240 gramų ryžių
  • 20 gramų saulėgrąžų
  • 20 gramų svogūnų
  • 800 mililitrų vandens
  • 2 gramai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. (Šį ryžių receptą gavau Arabų Emiratuose iš seno arabo, kuris buvo dirbęs Abu Dabio emyro virėju. Pagal mane tai yra pats lengviausias geriausias ir įdomiausias ryžių virimo ir paruošimo receptas, kita vertus, taip išvirti ryžiai nesulimpa, ilgiau stovėdami neprarūgsta. Tai yra virėjų profesionalų svajonė.

    Lietuvoje daugelis virėjų iš vis nemoka išvirti ryžių, juos patiekia beskonius ir bekvapius. Ypač tokius niekam tikusius ryžius mėgsta siūlyti prastmaisčio greitmaisčio valgyklos. Dažniausiai tokie nevykę ryžiai yra patiekiami kaip garnyras prie „šašlykų“ ir todėl lietuvaičiai ant tokių ryžių sočiai kraunasi krakmolingų kečupų arba augalinių riebalų majonezo, nors šiektiek suteikti tiems netikėliams skonio.

    Tačiau kas pabando arabiškai paruoštų ryžių, tas jau amžiams niekalo nebevalgys.)

    Puode 36g kad ir „Auksinių“ ryžių pakepinkite 20g saulėgrąžų aliejuje iki tamsiai rudos spalvos (neišsigąskite, kad pradės rūkti), paskui sudėkite 240g ryžių ir dar maišant pakepinkite 5 min, įpilkite 800g vandens (geriau būtų tikru avienos sultiniu) ir virkite su 12g česnako skiltelėmis, laurų lapu, 2g druskos. Ryžiai turi būti birūs, nesulipę ir neištežę. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti 72 val. Išeiga - 600g.

    Tuos melanžinius ryžius galite pagaminti ypatingai spalvingais, įmaišius į juos smulkiai sukapotų 20g pakepintų morkų ir 20g svogūnų, taip pat smulkiai sukapotų 50g raudonų paprikų, 10g krapų ir 10g petražolių.
    Ryžiai Tolimųjų Rytų šalių žmonėms reikšmingi ne tik kaip maistas, todėl kinai Naujųjų metų proga linki: „Te jūsų ryžiai neišdega“ ir sulaukia atsakymo: „Te jie nebūna tąsūs“.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 12 gramų česnakų
  • 10 gramų krapų
  • 1 vienetas laurų lapų (lapas)
  • 20 gramų morkų
  • 50 gramų paprikų (raudona)
  • 10 gramų petražolių
  • 240 gramų ryžių
  • 20 gramų saulėgrąžų
  • 20 gramų svogūnų
  • 800 mililitrų vandens
  • 2 gramai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. (Šį ryžių receptą gavau Arabų Emiratuose iš seno arabo, kuris buvo dirbęs Abu Dabio emyro virėju. Pagal mane tai yra pats lengviausias geriausias ir įdomiausias ryžių virimo ir paruošimo receptas, kita vertus, taip išvirti ryžiai nesulimpa, ilgiau stovėdami neprarūgsta. Tai yra virėjų profesionalų svajonė.

    Lietuvoje daugelis virėjų iš vis nemoka išvirti ryžių, juos patiekia beskonius ir bekvapius. Ypač tokius niekam tikusius ryžius mėgsta siūlyti prastmaisčio greitmaisčio valgyklos. Dažniausiai tokie nevykę ryžiai yra patiekiami kaip garnyras prie „šašlykų“ ir todėl lietuvaičiai ant tokių ryžių sočiai kraunasi krakmolingų kečupų arba augalinių riebalų majonezo, nors šiektiek suteikti tiems netikėliams skonio.

    Tačiau kas pabando arabiškai paruoštų ryžių, tas jau amžiams niekalo nebevalgys.)

    Puode 36g kad ir „Auksinių“ ryžių pakepinkite 20g saulėgrąžų aliejuje iki tamsiai rudos spalvos (neišsigąskite, kad pradės rūkti), paskui sudėkite 240g ryžių ir dar maišant pakepinkite 5 min, įpilkite 800g vandens (geriau būtų tikru avienos sultiniu) ir virkite su 12g česnako skiltelėmis, laurų lapu, 2g druskos. Ryžiai turi būti birūs, nesulipę ir neištežę. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti 72 val. Išeiga - 600g.

    Tuos melanžinius ryžius galite pagaminti ypatingai spalvingais, įmaišius į juos smulkiai sukapotų 20g pakepintų morkų ir 20g svogūnų, taip pat smulkiai sukapotų 50g raudonų paprikų, 10g krapų ir 10g petražolių.
    Ryžiai Tolimųjų Rytų šalių žmonėms reikšmingi ne tik kaip maistas, todėl kinai Naujųjų metų proga linki: „Te jūsų ryžiai neišdega“ ir sulaukia atsakymo: „Te jie nebūna tąsūs“.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų