Dabar jau visi sutinkame, kad tekstūra yra svarbiausia, norint pagaminti skanią kiaušinienę. Be abejo, lengvos, purios ir kreminės yra pačios geriausios, rašoma tastingtable.com.
Tačiau jei jūsų kiaušinienė neprimena gurmaniško patiekalo, greičiausiai taip yra dėl pieno, kurį pilate į kiaušinienę, rašo „Southern Living“.
Pieno pylimas į kiaušinienę – gerai žinomas kulinarinis patarimas, tačiau tiesa ta, kad tai daugiau senovinė technika. Iš tikrųjų pienas daro visiškai priešingą poveikį tam, ko siekiate, – jis ne tik sugadina skonį, bet taip pat sugadina kiaušinienės vientisumą.
Kokybiškai kiaušinienei būdingą sodrią, kreminę tekstūrą iš esmės lemia pats kiaušinis ir jo paruošimo būdas, o ne papildomi priedai.
Kiaušinienę su pienu lengva perkepti
Pienas ne tik padaro taip, kad prarandame viską, ko norisi iš geros kiaušinienės, bet ir palengvina jos sudeginimą. Kaip paaiškino „HuffPost“, taip yra todėl, kad kuo skystesnis yra kiaušinienės plakinys, tuo greičiau jis iškepa.
Taigi bet koks įpiltas skystis – įskaitant vandenį ir grietinėlę – gali lemti, kad kiaušinienė perkeps. Tai turi tiesioginės įtakos galutinio produkto konsistencijai, todėl galiausiai ji tampa guminė.
Pasak žurnalo „Cook's Illustrated“, vienintelis pieno produktas, kurio turėtumėte dėti į kiaušinienę, yra sviestas. Tad ką jis duoda kiaušinienei, kad ji būtų tobulai skani ir puri?
Svieste esantys riebalai padeda kiaušinių baltymams išvengti per didelės koaguliacijos, t. y. jie netampa „guminiais“. Taigi, užuot papildomai pylę pieno į kiaušinienę, kitą kartą geriau suteikite papildomų riebalų ir įdėkite sviesto.











































































































































































































































































































