REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Šokoladinis skanėstas (nuotr. pinterest.com)

Vis greičiau artėjant didžiajai pavasario šventei Velykoms, parduotuvių lentynos nukraunamos įvairiais šiai progai skirtais gardėsiais.

Vis greičiau artėjant didžiajai pavasario šventei Velykoms, parduotuvių lentynos nukraunamos įvairiais šiai progai skirtais gardėsiais.

REKLAMA

Tikriausiai tarp jų aptiksite ir garsiuosius šokoladinius kiaušinius, pripildytus skystu įdaru. Pastarieji sulaukia vis daugiau dėmesio ir vis greičiau plinta tarp vaikų, tačiau ar tikrai šis saldumynas yra vertas tokių pagyrų?

Štai kelios priežastys, kodėl nepatariama valgyti šokoladinių kiaušinių su skystu įdaru.

1. Juos be galo sudėtinga valgyti

Vos tik prakandus kiaušinį, iš jo pradeda bėgti skystas įdaras, kurį bandant nulaižyti, rankose ima tirpti šokoladas. Šiuos saldainius valgyti tikrai nėra linksma.

2. Geltona įdaro dalis kelia įtarimą

Kiaušinio viduje tikrai ne iš zefyrų ar balto šokolado pagamintas įdaras. Iš tikrųjų ten slepiasi skystas tortų glajus, kurio centre dar daugiau, tik jau geltonais maistiniais dažais nudažyto, cukraus.

REKLAMA
REKLAMA

3. Šokoladinė kiaušinio dalis nėra tokia gardi

Jau seniai vyksta debatai, kuri šalis gamina skanesnį šokoladą. Tiesa tokia, kad Britanijoje gaminami saldumynai, tarp kurių ir šie šokoladiniai kiaušiniai, savo sudėtyje turi daugiau riebalų ir kakavos.

REKLAMA

Dėl švelnaus skonio ir malonios tekstūros, britų šokoladas ilgą laiką dominavo tarp mėgstamiausių, tačiau laikui bėgant jo receptas pasikeitė ir šiais laikais į šokoladą dedama vis daugiau cukraus. Pastarasis ingredientas sumenkino jo skonį.

4. Karamelė nugali kremą

Vienintelis dalykas, galintis konkuruoti su šių kiaušinių įdaru, yra saldi ir švelni karamelė.

5. Jau geriau suvalgytumėte didžiulį maišą mažų šokoladinių kiaušinių

Kietu cukraus apdangalu padengti šokoladiniai kiaušiniai ne tik dailesni, bet ir skanesni, nei gomurį suklijuojanti šokoladiniame kiaušinyje esanti masė.

REKLAMA
REKLAMA

6. Kava jų skonio nepagerina

Tie, kas sugalvojo, jog išskobus kiaušinio įdarą jis taps skanesnis, buvo teisūs, tačiau kava jo pakeisti nepatariama. Niekas nenori šiame dieviškame gėrime aptikti balto įdaro likučių.

7. Situacija nepagerėja kiaušinius pagardinus sausainiais ar alkoholiu

Manėte, jog „Oreo“ sausainių įdaras išgelbės šį nelaimėlį? Deja, bet dabar jis tapo neskaniu šokoladu, pripildytu kramtomu įdaru su kietais sausainių likučiais, o šokoladinį kiaušinį pripildžius alkoholiu, vien tik paragavus jos norisi išspjauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų