• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas nustebino ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba.

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas nustebino ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba.

REKLAMA

Istorinės virtuvės žinovas Tomas pasakojo, kad pavasarį vis daugiau bičiulių jo teiraujasi, kaip pagaminti tobulą paštetą. „Paštetas yra unikalus, o jį padaryti tikrai nėra sudėtinga – reikia žinoti tik kelias taisykles“, – sakys jis.

Anot virtuvės šefo, paštetą galima ruošti net keliais būdais, o laidos žiūrovams jis parodė populiaresnį – kai jau paruoštą, ištroškintą ir iškeptą mėsą reikia sutrinti ir sustingdyti. Tomas savo paštetui pasirinko anties kepenėles.

Ir nors paštetas laikomas prancūzišku patiekalu, Tomas atskleidė ir vieną netikėtą faktą. „Istoriškai į Lietuvą netgi buvo atkeliavusi atskira paštetininko profesija. Padaryti paštetą yra menas – tikrai ne bet kas gali pagaminti gerą paštetą, kuris išlaikytų ir spalvą, ir formą, ir dar būtų skanus“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Antienos paštetas su svogūnų laiškų duonele

Nesudėtingas būdas, kaip paruošti namuose antienos paštetą. Paštetas tiekiamas su svogūnų laiškų duonele – puikus skonis ir nesudėtingas paruošimas nustebins kiekvieną.

REKLAMA

Visą receptą pamatykite čia:

O štai grilio ekspertas Vylius ruošė salotas su jautienos nugarinės sausai brandintu steiku (lietuviškai dar vadinamu didkepsniu). „Steiką ruošiu ne taip, kaip visada – aš jį kepsiu ilgai, ant didelės temperatūros, o prieš tai šiek tiek pamarinuosiu, ir tame pačiame marinate kepsiu. Tai suteiks galimybę jį valgyti ir po to, jau atvėsusį“, – sakė virtuvės šefas.

Salotos su jautiena ir barbekiu padažu

Pavasariškai spalvingos, labai gardžios ir nesudėtingai paruošiamos salotos su jautiena ir puikiu barbekiu padažu. Abejingų tikrai nepaliks.

##UArticlesInsert_Video_getVideo_tv3Play/11564601/autoplay=0#

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų