REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino tobulu pikantiškų vištienos sparnelių medaus padaže receptu – paragavę apsilaižysite pirštelius!

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino tobulu pikantiškų vištienos sparnelių medaus padaže receptu – paragavę apsilaižysite pirštelius!

REKLAMA

Medų maisto gamybai šefas pasirinko neatsitiktinai – šįkart jis lankėsi Anykščių rajone, Ugnės ir Eimanto medaus ūkyje, kur pats turėjo galimybę išbandyti jėgas bitininkavime.

Šešerius metus ūkyje šeimininkaujantys sutuoktiniai Eimantas, kuris pagal specialybę – muzikantas, ir Ugnė – IT specialistė, iš pradžių laikė avis, antis, žąsis ir vistas, turėjo ir kelias bičių šeimas, tačiau galiausiai nusprendė – bitininkystė jiems labiausiai tinkanti veikla.

Su bitininkyste iš arčiau susipažino ir Gian Luca – apsiginklavęs specialia bitininkų apranga, nors ir su baime, tikrino, kaip verda gyvenimas aviliuose, vėliau ir pats išbandė jėgas sukant medų.

REKLAMA
REKLAMA

Paragavęs šeimos siūlomų medaus gaminių, neseniai 40-ąjį jubiliejų atšventęs laidos vedėjas išbandė dar vieną naują patirtį – poilsį su bitėmis, kuris maloniai nustebino.

REKLAMA

Įkvėptas naujų patirčių ir gardžiausių medaus ir jo gaminių skonių, Gian Luca pasiraitojo rankoves ir kibo į darbus virtuvėje. Šių pikantiškų vištienos sparnelių medaus padaže receptą verta užsirašyti, nes juos gaminti norėsis vėl ir vėl.

Pikantiški vištienos sparneliai medaus padaže

Reikės:

  • 1 kg vištienos sparnelių;
  • 3 v. š. medaus;
  • 3 v. š. sojos;
  • Svogūnų laiškų;
  • 2 vnt. čili pipirų;
  • 2 vnt. česnako skiltelių;
  • Citrinos.

Salotoms:

  • Pomidorų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų;
  • Čiobrelio.

 

Eiga:

Į dubenį dedame vištienos sparnelius, pilame medų ir sojos padažą. Svogūnų laiškus susmulkiname ir beriame ant sparnelių.

REKLAMA
REKLAMA

Smulkiai supjaustome čili pipirus ir dedame į marinatą kartu su česnako skiltelėmis. Užspaudžiame citrinos sulčių, gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10 minučių.

Paruošiame salotas: pomidorus supjaustome, pagardiname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir čiobreliu.

Sparnelius kepame ant nedidelės kaitros 10-15 minučių vis pavartydami ir patepdami medaus ir sojos mišiniu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų