• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mitybos specialistė Chelsey Amer teigia, kad pica pusryčiams yra sveikesnis pasirinkimas nei populiarūs saldūs dribsniai, tačiau įspėjo, kad ji nerekomenduotų pradėti dieną nei vienu jų.

Mitybos specialistė Chelsey Amer teigia, kad pica pusryčiams yra sveikesnis pasirinkimas nei populiarūs saldūs dribsniai, tačiau įspėjo, kad ji nerekomenduotų pradėti dieną nei vienu jų.

REKLAMA

Daugelis esame patys kalti, kad ryte valgome vakarykštės picos likučius, tačiau tai dar ne pats blogiausias pasirinkimas pusryčiams.

Pasak Niujorko mitybos specialistės Chelsey Amer, pusryčiams valgyti picą iš tikrųjų yra geriau nei dubenėlį saldžių javų dribsnių su pienu.

Pica nėra geriausias pasirinkimas

Žinoma, pica nepakeis sveikesnių pusryčių patiekalų, tokių kaip granola ir kiti mažai cukraus turintys dribsniai, tačiau ji vis tiek sveikesnė nei cukraus turintys produktai, rašo mirror.co.uk.

Chelsey sako: „Keista, kad pica gali būti geriau subalansuotas patiekalas pusryčiams nei daugelis saldintų dribsnių. Gabalėlyje picos yra visko, ko reikia – angliavandenių, baltymų ir riebalų, o dubenėlyje dribsnių su nugriebtu pienu – cukrus ir daug angliavandenių“.

REKLAMA
REKLAMA

Dr Lauren Kelly taip pat sutinka, kad pica nėra itin gerai, tačiau dauguma šiandien parduodamų javų dribsnių yra dar blogesni.

Lauren pritarė Chelsey teiginiams apie picą, pabrėždama, kad „dribsnių prasta maistinė vertė“, tačiau picos ji negiria.

REKLAMA

Ji paaiškina: „Pica nėra geriausias pasirinkimas, tačiau žmonės dažniausiai laiko picą apgaulingu maistu − sveiko maisto priešingybe“.

Chelsey pritarė, kad „nerekomenduoja picos pusryčiams kasdien“, ir bando atgrasyti žmones nuo saldžių dribsnių vartojimo.

Ji sako: „Žmonės turėtų sutelkti dėmesį į daug skaidulų turinčių angliavandenių, liesų baltymų ir sveikų riebalų pusiausvyrą, kad visą rytą išliktų sotūs. Šokiruoja žinia, kad pica, nors turi daugiau baltymų, yra sutapatinama su maistu, kurį tiek daug amerikiečių vaikų kiekvieną rytą valgo pusryčiams“.

REKLAMA
REKLAMA

Lauren ir Chelsey tvirtina, kad būtina gerai pamąstyti apie tai, ką valgote, ir pabandyti sveikai pasirinkti kiekvieną valgį.

Dr Kelly sakė: „Svarbiausia yra gerai suprasti, kas yra mūsų maiste, ir valgyti subalansuotus pusryčius, kuriuose yra daug baltymų ir kuo mažiau angliavandenių iš pridėtinio cukraus ar kepto maisto“.

O Chelsey pridūrė: „Be to, svarbu pažymėti, kad rinkoje yra daug puikių pusryčių dribsnių. Skaitykite etiketes, ieškokite nesmulkintų grūdų ir mažiau nei 5 g cukraus vienoje porcijoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų