REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Lietuvos pajurį. Įkvėpti šio krašto pramogų vedėjai žiūrovams paruošė burnoje tirpstančio jautienos kepsnio su krevetėmis patiekalo receptą. Išbandykite jį su šeima jau šį savaitgalį!

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Lietuvos pajurį. Įkvėpti šio krašto pramogų vedėjai žiūrovams paruošė burnoje tirpstančio jautienos kepsnio su krevetėmis patiekalo receptą. Išbandykite jį su šeima jau šį savaitgalį!

REKLAMA

30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.

Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.

„Maisto kelias“

Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.

REKLAMA

Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart apsilankę pajūryje!

Surf and turf (jautienos kepsnys su krevetėmis)

Ingredientai: 400 g sausai brandintos jautienos „Mėsos broliai“;

300 g tigrinių krevečių;

švieži žalumynai;

50 g sviesto;

3 skiltelės česnako;

alyvuogių aliejus;

druska;

juodieji pipirai.

Gamyba: pirmiausia pasigaminame sviesto pagardą – sviestą gerai sumaišome ir išsukame su tarkuotu česnaku ir smulkintais žalumynais.

Tuomet sausai brandintą jautieną apibarstome druska, patepame alyvuogių aliejumi ir kepame po  2–3 minutes iš kiekvienos pusės iki 220 laipsnių įkaitintoje „Kamado Bono“ kepsninėje ant tiesioginės kaitros.

Tada paliekame mėsą kelioms minutėms „pailsėti“, tuo metu apkepame krevetes.

Galiausiai, supjaustome mėsą, uždedame krevetes ant viršaus, dedame sviesto pagardą ir mėgaujamės.

Skanaus!

„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų