REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ir kam nepatinka gauti pietus tik tau iškeptame moliniame indelyje? Troškiniai iš vis man yra namų, jaukumo ir šilumos atspindys. Mėgstu troškinius ir tikrai dažnai juos gaminu šeimai pietums. Kartais traukiu iš spintelės paslėptas „čenachines“ ir troškinu jose. Šį kartą nieko net nekepinau, o tiesio sluoksniavau daržoves su mėsa, o orkaitė jau padarė visą darbą už mane. Kadangi šaldytuve jau vargo pusė cukinijos, tad į troškinį supjausčiau ir ją. Ne gi reiks mesti?  Bet jeigu neturite tikrai cukinija čia nėra būtina“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Ir kam nepatinka gauti pietus tik tau iškeptame moliniame indelyje? Troškiniai iš vis man yra namų, jaukumo ir šilumos atspindys. Mėgstu troškinius ir tikrai dažnai juos gaminu šeimai pietums. Kartais traukiu iš spintelės paslėptas „čenachines“ ir troškinu jose. Šį kartą nieko net nekepinau, o tiesio sluoksniavau daržoves su mėsa, o orkaitė jau padarė visą darbą už mane. Kadangi šaldytuve jau vargo pusė cukinijos, tad į troškinį supjausčiau ir ją. Ne gi reiks mesti?  Bet jeigu neturite tikrai cukinija čia nėra būtina“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

 

Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 2 morkos; 1 svogūnas; 3 skiltelės česnako; 1 poras; 0,5 cukinija; 6–8 bulvės; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. Persilado prieskonių; 1 čili (jei norisi aštrumo); 600 g kiaulienos sprandinės; 1 a. š. saldžfbios paprikos miltelių; 1 a. š. maltų lauro lapų; Žalumynai: krapai, svogūnų laiškai, petražolės; 0,5 l vandens; 2 v. š. pomidorų padažo; 100 ml grietinėlės.

REKLAMA
REKLAMA

Daržoves nulupame. Morkas sutarkuojame šiaudeliais, porą, svogūną ir česnaką ir čili pasmulkiname, bulves ir cukiniją supjaustome nedideliais gabalėliais.

REKLAMA

Pabarstome druska, persilado prieskoniais, smulkintais žalumynais. Kiaulienos sprandinę supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.

 

Pabarstome druska, pipirais, maltais lauro lapais, paprikos milteliais. Gerai išmaišome. Į molinius indelius sluoksniuojame mėsą ir daržoves. Vandenį sumaišome su pomidorų  padažu ir grietinėle. Užpilame ant čenachų. Kepame 160 įkaitintoje orkaitėje 1 val. 10 minučių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų