REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
„La maistas“ – kuopos kitaip! (nuotr. Organizatorių)

Desertas iš kruopų, blyneliai iš kruopų, kepta košė – šio savaitgalio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Eglė Juzumienė pasidalins receptais ir patarimais, kuriais vadovaudamiesi pasigaminsite įdomių, gardžių, netikėtų patiekalų iš įvairių kruopų. Atraskite naujus skonius su „La Maistu“! 

17

Desertas iš kruopų, blyneliai iš kruopų, kepta košė – šio savaitgalio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Eglė Juzumienė pasidalins receptais ir patarimais, kuriais vadovaudamiesi pasigaminsite įdomių, gardžių, netikėtų patiekalų iš įvairių kruopų. Atraskite naujus skonius su „La Maistu“! 

REKLAMA

Laidos viešnia  Eglė Juzumienė – maisto fotografė ir tinklaraščio „Mano vaikas valgo viską“ įkūrėja orkaitėje keps avižinę košę su vaisiais ir uogomis, kitas jos patiekalas turės dvi variacijas –  grikių salotos su keptomis daržovėmis ir lašiša arba vegetariškas variantas – su ožkos sūriu. 

„Aš paruošiu pusryčių košę, kepamą orkaitėje. Ją dažnai gaminame savaitgaliais namuose. Tai paprastas, greitai pagaminamas patiekalas, puikiai tiks tiems, kas nemėgsta stovėti prie puodų, nes kepama orkaitėje. Ją galima pasiruošti ir iš vakaro“, – savo patiekalą pristatė Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos viešnia mėgsta įvairias kruopas, o labiausiai – grikius. „Labai mėgstu grikius, grikiai man yra kruopa Nr. 1. Labai skanu grikiai su pesto padažu, mano vaikas labai mėgsta, kai verdu grikių košę su cinamonu ir bananu. O man pačiai vaikystėje patiko grikių košė su kondensuotu pienu“,  – įvairius grikių valgymo variantus pristatė Eglė.

REKLAMA

Grikius mėgsta ir nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis:   „Grikiai yra universalios kruopos, kurios tinka valgyt pusryčiams, gaminti įvairius troškinius, rizoto su įvairiausiais priedais, ar panaudoti kaip pakaitalą vietoj bulvių. Tereikia įjungti fantaziją ir paeksperimentuoti. Grikiams skirtingą skonį suteikia žalumynai, daržovės, sūris“. 

„Kruopos yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Iš jų mes mokame gaminti labai daug. Jos mums padėjo išgyventi sunkmečius, invazijas, karus. Turime gausybę patiekalų, išlikusių iki šių dienų“, – kalbėjo Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos žiūrovams T. Rimydis siūlys pasigaminti perlinių kruopų troškinį su avies sūriu, daržovėmis ir šonine, o desertui – avižinių dribsnių pudingą.

Kitas nuolatinis laidos šefas grilio virtuozas ir mėsos gerbėjas Vylius Blauzdavičius gamins jautienos kepenėlių ir grikių blynelius bei rizoto su grybais ir vištiena. Rizotui Vylius naudojo portabello grybus, bet sako, kad puikiai tinka ir pievagrybiai ar bet kokie kiti grybai, kuriuos turite, net ir džiovinti.

„Aš improvizuoju. Yra šimtai plovo ar rizoto receptų, bet viską galima pritaikyti ir naudoti tai, geriausia ką turime čia ir gaminti plovą pavyzdžiui su vištiena, o ne aviena“, – sakė Vylius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos žiūrovams siūlome pasigaminti Tomo perlinių kruopų troškinį 

Troškiniui reikės:

•    200 g perlinių kruopų •    1 l vandens •    100 g šaltai rūkytos šoninės •    100 g kietojo sūrio (naudojau avies) •    100 g balto vyno (nebūtina) •    100 g morkų •    100 g pastarnokų •    50 g džiovintų baravykų •    50 g svogūnų •    20 g česnakų •    30 g krapų •    30 g petražolių •    Alyvuogių aliejaus

REKLAMA

Patiekiant:

•    30 g morkų •    10 g burokėlių lapelių •    10 g aliejaus (naudojau duonos aliejų)

Gaminimas: 

1.    Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml). 2.    Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai su česnakais ir šonine.  3.    Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai. 4.    Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma 5.    Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens. 6.    Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama apie 15-20 minučių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maišant. 7.    Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės. 8.    Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai. 9.    Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir duonos aliejumi.

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų