REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Artėjant vienai svarbiausių metų švenčių – Naujiesiems metams, ne viena moteris suka galvą, kokiu originaliu patiekalu ar skanėstu nustebinti savo artimuosius. Aktorė, laidų vedėja Indrė Stonkuvienė daug nesuka galvos ir savo šeimyną lepina jų pamėgtais keksiukais su riešutais ir džiovintais vaisiais. Pasak jos, skanūs ir labai greitai bei paprastai pagaminami keksiukai gali tapti puikiu naujametinio stalo akcentu.

Artėjant vienai svarbiausių metų švenčių – Naujiesiems metams, ne viena moteris suka galvą, kokiu originaliu patiekalu ar skanėstu nustebinti savo artimuosius. Aktorė, laidų vedėja Indrė Stonkuvienė daug nesuka galvos ir savo šeimyną lepina jų pamėgtais keksiukais su riešutais ir džiovintais vaisiais. Pasak jos, skanūs ir labai greitai bei paprastai pagaminami keksiukai gali tapti puikiu naujametinio stalo akcentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Keksiukų receptą atradau visai neseniai. Tai paprastai ir greitai paruošiamas skanėstas, kuris šiuo metu labai patinka tiek man, tiek kitiems šeimos nariams, – sako I. Stonkuvienė. – Keksiukų gamybai reikia elementarių produktų, kuriuos galima rasti kiekvienoje virtuvėje, o įdarui ir papuošimui renkuosi „Arimex“ džiovintus vaisius bei riešutus“.

REKLAMA

Moteris keksiukus dažniausiai kepa kartu su mažąją pagalbininke – dukra Cecilija. Geriausias įvertinimas kulinarėms, kai saldumynai tiesiog mistiniu būdu dingsta iš lėkštės.

Stonkų šeima Naujuosius dažniausiai sutinka dirbdami, todėl gamybai bei kitokiems šventinio pasiruošimo darbams daug laiko neturi. Pasak Indrės, riešutais bei džiovintais vaisiais pagardinti keksiukai – puiki išeitis skubantiems, bet norintiems ant naujametinio stalo turėti savos gamybos patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujametiniai Indrės Stonkuvienės keksiukai

Ingredientai keksiukams (apie 12 vnt.):

- 2 kiaušiniai

- 100 ml augalinio aliejaus

- 75 g natūralaus jogurto arba 100 ml pieno

- 100 g „Arimex“ džiovintų spanguolių, razinų ar abrikosų

- 300 g kvietinių miltų

- 10 g cukraus

- 1 šaukštelis su kaupu kepimo miltelių

Ingredientai glaistui:

- 100 g juodo šokolado

- 50 g sviesto

- 100 g „Arimex“ migdolų ar kitų riešutų

- cukraus pudra

Gamyba:

- visus keksiukų gamybai reikalingus ingredientus sudėkite į vieną puodą, išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- gautą tešlą tolygiai paskirstykite į keksiukų formeles.

- įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, tuomet sudėkite keksiukus ir kepkite juos 15-20 min., kol įgaus rusvą spalvą.

- kol keksiukai kepa, galite pasiruošti šokoladinį glaistą: šokoladą ištirpdykite kartu su sviestu.

- iškepusiems keksiukams šiek tiek pravėsus, juos papuoškite šokoladiniu glaistu, o ant viršaus padėliokite nesmulkintų riešutų ir užbarstykite cukraus pudros.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų