REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais variantais, bet gal truputį labiau mėgstu paruoštą puode, kadangi jis būna toks kiek sulipęs ir šlapesnis“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais variantais, bet gal truputį labiau mėgstu paruoštą puode, kadangi jis būna toks kiek sulipęs ir šlapesnis“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės:

  • 800 g kiaulienos nugarinės;
  • 400 ml ryžių (nevirtų);
  • 2 didelių svogūnų;
  • 3 didelių morkų;
  • 6 česnako skiltelių;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos, juodųjų pipirų.

Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais. Didelėje keptuvėje (galite iškart dideliame puode) įkaitiname nemažai aliejaus, sudedame kiaulieną ir vis pamaišant kepame ant didesnės nei vidutinė ugnies, kol visi gabalėliai gražiai apskrunda.

Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais, sudedame ant apkepintos kiaulienos, išmaišome ir kepame ~15 min ant vidutinės ugnies, kol svogūnai gražiai apkepa ir suminkštėja. Vis pamaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka, sudedame į keptuvę kartu su apkepusia kiauliena ir svogūnais. Išmaišome, kepame ~15 min, kol morkos suminkštėja, vis pamaišome. Jei reikia papildomai įpilame aliejaus.

REKLAMA

Česnakus nulupame, susmulkiname, dedame į keptuvę su kiauliena, išmaišome ir pakepame pora minučių.

Mišinį iš keptuvės sudedame į didelį puodą (jei jau kepėte puode, tuomet paliekame tame pačiame), pagardiname druska, pipirais, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir atidengtame puode kaitiname 30 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišome.

Ant kiaulienos mišinio supilame ryžius, užpilame vandeniu, kad apsemtų, uždengiame puodą ir kaitiname 30 min, ryžių nereikia maišyti. Po to atidengiame puodą ir pažiūrime ar nereikia papildomai vandens. Jei ryžiai vandenį sugėrė, tuomet įpilkite dar. Troškiname dar 10-15 min, kol ryžiai išverda. Pabaigoje plovą išmaišome ir paragaujame ar reikia papildomai druskos ir pipirų. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų