REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kaip esu kažkada minėjusi, pastaruoju metu esu apsėsta troškinių gaminimo manija. Drąsiai į troškinius dedu viską, ką randu šaldytuve ir stebiu kas iš to gausis. O gaunasi gerai ir net labai. O jei kažkas truputį ne taip, visada išgelbėja prieskoniai ar padažai“, – sako recepto autorė.

„Kaip esu kažkada minėjusi, pastaruoju metu esu apsėsta troškinių gaminimo manija. Drąsiai į troškinius dedu viską, ką randu šaldytuve ir stebiu kas iš to gausis. O gaunasi gerai ir net labai. O jei kažkas truputį ne taip, visada išgelbėja prieskoniai ar padažai“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Troškiniui reikės: 440 g jautienos; 200 g išmirkytų perlinių kruopų; 2 morkos; 1 paprikos; 6 pievagrybių; 1 svogūno; 4 skiltelės česnako; 2 šaukštų pomidorų pastos; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; daržovių sultinio; aliejaus kepimui.

Jautieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apkepintą mėsą dedame į troškinimui orkaitėje skirtą indą. Morkas, papriką ir svogūną supjaustome nedideliais gabaliukais, bet nesmulkiais ir kepiname keptuvėje kelias minutes, sudedame smulkintus grybus, česnako skilteles ir dar pakepiname 2–3 min.

Sudedame daržoves į puodą ant mėsos. Sudedame nuplautas ir išmirkytas perlines kruopas, užpilame sultiniu (pilti reikia tiek, kad apsemtų kruopas ir dar būtų truputį daugiau), uždengiame dangčiu ir dedame į orkaitę troškintis 180 C. apie 60–90 min.

REKLAMA
REKLAMA

Iki troškinimo pabaigos likus 15 min. nuimame dangtį ir įmaišome pomidorų pastą, pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome ir leidžiame toliau troškintis. Stebėkite troškinį ir jei kruopos sugėrė visą sultinį, bet jos dar kietokos, įpilkite sultinio arba vandens dar.

Šaltinis: Samčio užrašai 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų