• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kova su pagiriomis: kaip tai daroma įvairiuose pasaulio kampeliuose

Nuo malto raganosio rago iki dar neišsilupusių ančiukų valgymo

Įvairiose pasaulio valstybėse egzistuoja skirtingas suvokimas, kaip galima įveikti pagirias. Portalas „The Daily Beast“ siūlo pažvelgti į kelis egzotiškesnius variantus.

Įvairiose pasaulio valstybėse egzistuoja skirtingas suvokimas, kaip galima įveikti pagirias. Portalas „The Daily Beast“ siūlo pažvelgti į kelis egzotiškesnius variantus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meksika

Rytą po audringo vakarėlio meksikiečiai verda sriubą, kurią vadina „menudo“. Ingridientai – jaučių skrandžiai, daug svogūnų ir česnakų. Dar vienas meksikiečių ginklas prieš pagirias – jūros gėrybės, smulkinti pomidorai, svogūnai ir aitriosios paprikos.

REKLAMA

Škotija

Anksčiau škotai kaip vaistą nuo pagirių naudojo pasukas, kukurūzų miltus ir prieskonius. Tačiau šiandien viskio gimtinėje renkamasi „antrą nacionalinį gėrimą“ „Irn-Bru“ – sako, padeda dar labiau.

Didžioji Britanija

Britai į pagirias žiūri iš mokslinės pusės. 2009 metais buvo paviešinti tyrimo duomenys, pagal kuriuos, geriausias vaistas nuo pagirių – sumuštinis su šonine (duonos ir šoninės derinys aprūpina organizmą būtinomis aminorūgštimis.

REKLAMA
REKLAMA

Peru

Peru su pagiriomis kovojama „tigro pienu“ – mišiniu, kuriame buvo marinuojama žuvis sevičė. Be to, šis mišinys, į kurį įeina citrinų sultys, žalios žuvies gabalėliai, česnakai ir imbieras, dar laikomas ir puikiu afrodiziaku.

Namibija

Namibijos gyventojai mano, kad galvos skausmą po audringos nakties galima palengvinti „buivolo pienu“, tai yra sumaišius tamsųjį romą, kreminį romo likerį ir grietinėlę.

Vietnamas

Vietnamiečiai panacėjai nuo visko pasaulyje, netgi nuo vėžio, naudoja maltą raganosio ragą.

Japonija

Sakės persiragavę japonai sveikatą taiso vadinamosiomis „umesobi“ – neįtikėtinai rūgščiomis slyvomis. Jeigu šis rūgštumas visiškai nepakeliamas, slyvos mirkomos žaliojoje arbatoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vokietija

Vokiečiai turi ypatingus pagiriomis skirtus pusryčius – marinuota silkė, svogūnai ir marinuoti agurkėliai. Na, pridėti reiktų ir šalto alaus buteliuką...

Mongolija

Mongolai „gydosi“ avių akių obuoliais, kuriuos marinuoja ir užpila pomidorų sultimis.

Filipinai

Filipiniečiai, bandydami įveikti siaubingą pulsuojantį skausmą, valgo ančių kiaušinius. Tiksliau tai netgi yra ne kiaušiniai, o neišsilupę ančiukai, nes jiems jau būna susiformavusios kremzlės, snapelis ir netgi šiek tiek plunksnų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų