REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mantas ir Vaida Svidrai uogų auginimu susidomėjo po apsilankymo „Svajonių  ūkio“ organizuojamuose mokymuose ir pasirinko auginti avietes. Įkūrę „Gerų minčių ūkį“ jie nuo pat pirmojo derliaus ėmė kurti kiek kitokį uogų pateikimą vartotojui – bandė įvairius patiekalus su avietėmis, o vėliau pradėjo užsiiminėti ir uogų perdirbimu.

Mantas ir Vaida Svidrai uogų auginimu susidomėjo po apsilankymo „Svajonių  ūkio“ organizuojamuose mokymuose ir pasirinko auginti avietes. Įkūrę „Gerų minčių ūkį“ jie nuo pat pirmojo derliaus ėmė kurti kiek kitokį uogų pateikimą vartotojui – bandė įvairius patiekalus su avietėmis, o vėliau pradėjo užsiiminėti ir uogų perdirbimu.

REKLAMA

Šiandien Klaipėdos senamiestyje jie yra atidarę savo uogų perdirbimo cechą ir toliau tvirtai žengia savo svajonės link.

„Pradėjome gaminti kitokias tas uogienes, šiemet mūsų filosofija dar labiau išsigrynino, mes norime naujai atrasti uogienes ir keisti žmonių požiūrį į tai, kad uogienė yra labai saldu, kad galima jos ribotai valgyti. Norime tai pakeisti, kad ją būtų galima valgyti be sąžinės graužaties. Mažiname cukraus, dedame tik natūralius ingredientus, mažai verdame, kad atrodytų, jog valgai trintą uogą“, – apie savo verslo filosofiją pasokojo pora.

„Gerų minčių ūkio“ įkūrėjai pastebi, kad ir pirkėjams reikia nišinių produktų – kitokių receptūrų, sveiko maisto ir netradicinių sprendimų. Aviečių uogienes jie maišo su šokoladu, mėtomis, imbieru, persikais, cinamonu, apelsinais ir net čili pipirais.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai dalyvaudavome mugėse, visada duodavome žmonėms ragauti, tai džemas su mėtomis būdavo pats populiariausias. Turbūt nebūdavo nė vieno kliento, kuris neišeidavo nenusipirkęs indelio su mėtomis. Ją galima derinti su įvairiausiais sūriais, blynais, daryti arbatas“, – apie populiariausias uogienes kalbėjo Vaida.

REKLAMA

Tuo tarpu Mantas prasitarė, kad jo mėgstamiausia uogienė – avietės su bazilikais.

„Aš šiap uogienių nelabai mėgstu, bet uogienė su baziliku man buvo atradimas. Uogienes gaminame su intencija, kad tai būtų žiemos produktas ir galėtų žmonės iš jų arbatas gamintis, kad būtų kažkas tokio sveikesnio“, – neslėpė jis.

Daugiau apie uogienių receptus ir klaipėdiečių verslą sužinosite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Svajonių ūkis“ žiūrėkite šeštadieniais 9.00 val. per TV3. 

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų