REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Minkštas, paprastas, visada pavykstantis. Kiek kartų kepiau, dar niekada nepavedė. Dalinuosi receptu su jumis“, – sako recepto autorė.

„Minkštas, paprastas, visada pavykstantis. Kiek kartų kepiau, dar niekada nepavedė. Dalinuosi receptu su jumis“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Pyragui su kriaušėmis reikės: 3 kiaušinių, 200 gr. kambario temperatūros sviesto, 130 gr. cukraus, 180 gr. miltų, 2 šaukštų kokybiškos kakavos, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 3-4 kriaušių.

Gaminimas:

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Į sviestą suberkite puse cukraus kiekio ir išplakite iki purumo.

Likusią dalį cukraus suberkite į trynių masę ir plakite, kol pabals. Tada sviesto ir trynių masę sumaišykite.

Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Suberkite į sviesto ir trynių masę ir išmaišykite iki vientisumo. Atsargiai įmaišykite baltymų masę.

REKLAMA
REKLAMA

Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių. Kriaušes nuplaukite, nusausinkite ir sustatykite į tešlą. Kepkite 175C. apie 1 val. arba, kol pilnai iškeps.

Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsiname ir užbarstome cukraus pudra (nebūtina) ir skanaujame.

Šaltinis: Samčio užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų