REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dietologės teigimu, trys paprasti mitybos pokyčiai sumažina kepenų suriebėjimo riziką – ji ragina dažniau valgyti kelis produktus.

Dietologės teigimu, trys paprasti mitybos pokyčiai sumažina kepenų suriebėjimo riziką – ji ragina dažniau valgyti kelis produktus.

REKLAMA

Nors kepenų ligos dažnai siejamos tik su per gausiu alkoholio vartojimu, tai nėra vienintelė priežastis, sukelianti šias ligas. Netinkama mityba taip pat gali būti pagrindas atsirasti nealkoholinei suriebėjusių kepenų ligai.

Nealkoholinė suriebėjusių kepenų liga – tai bendras terminas, apibūdinantis grupę ligų, kurias sukelia kepenyse susikaupę riebalai. Anglijos Nacionalinė sveikatos tarnyba aiškina, kad ši liga dažniausiai pasireiškia turintiems antsvorio arba nutukusiems asmenims.

Kita vertus, sveiki mitybos įpročiai gali padėti išvengti kepenų suriebėjimo ar palengvinti jau sergančių asmenų būklę. Gydytoja dietologė išskyrė tris pagrindinius pokyčius, kurie padės sumažinti kepenų suriebėjimo riziką, rašo express.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Būdai, kaip užkirsti kelią kepenų pažeidimams

Čikagos universiteto Medicinos centro dietologė, mitybos specialistė Annie Guinane teigė: „Kol kas nėra jokių medicininių būdų, kaip gydyti nealkoholinę suriebėjusių kepenų ligą. Taigi tai reiškia, kad sveika mityba ir reguliarus fizinis aktyvumas yra geriausi būdai užkirsti kelią kepenų pažeidimams arba juos pristabdyti, kai diagnozuota ankstyva kepenų suriebėjimo stadija.“

REKLAMA

Dietologė rekomenduoja imtis paprastų pokyčių: per dieną išgerti tris puodelius kavos, išgerti keturis šaukštus alyvuogių aliejaus kasdien ir laikytis Viduržemio jūros regiono dietos.

Viduržemio jūros dieta, garsėjanti savo nauda sveikatai, yra autentiška žmonių, gyvenančių prie Viduržemio jūros, mitybai. Joje gausu daržovių, vaisių, ankštinių augalų, riešutų, pupelių, pilno grūdo kruopų ir žuvies.

Tokie maisto produktai kaip paukštiena, kiaušiniai, sūris ar jogurtas vartojami saikingai, o saldumynai ir raudona mėsa paliekami tik ypatingoms progoms. A. Guinane paaiškino, kad Viduržemio jūros regiono dieta taip pat gali padėti sumažinti širdies ligų riziką, taip pat padeda kovoti su jų rizikos veiksniais – aukštu kraujospūdžiu ir padidėjusiu „bloguoju“ cholesteroliu.

„Tai svarbu, nes ir širdies ligos, ir diabetas yra glaudžiai susiję su kepenų suriebėjimo rizikos veiksniais“, – pridūrė dietologė.

tos žuvies pas mus labai neprivalgysi su tokiom kainom, o nuo tos lašišos fermose užaugintos, tai ir pelekai gali užaugt
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų