REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip maitintis žiemą?

Žinių radijas

Žiemą maistas turi būti šiltas, šiek tiek riebesnis ir stiprinantis imuninę sistemą, „Žinių radijui“ sakė gydytoja – dietologė Jūratė Dobravolskienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiemą darosi šalta, jeigu žmogus yra nepavalgęs, nes apsisaugodamas organizmas ginasi sudegindamas daugiau kalorijų, išnaudodamas daugiau vidinių resursų. Tad maisto turėtų būti šiek tiek daugiau ir galima pasirinkti riebalų rūšį, kurią galime suvartoti ar riešutų pavidalu arba užsipilant daugiau aliejaus ant salotų, arba dedant daugiau sviesto į košę, tačiau šie didesni kiekiai turėtų būti matuojami ne šaukštais, o šaukšteliais ar žiupsneliais“, - laidoje „Žvilgsnis“ sakė J. Dobravolskienė.

REKLAMA

Ji pabrėžia, kad vasarą rekomenduojama šalti užkandžiai ir šaltos sriubos, o žiemą – šiltas maistas ir šilti gėrimai. Pats svarbiausias dalykas, anot jos, palaikyti imuninę sistemą žiemą, nes šiuo metu virusai gali lengviau plisti organizme.

Ji taip pat nurodo, kad, nors žiemą pardavinėjamos daržovės ir nėra natūraliai išaugintos, tačiau jau geriau valgyti tokias nei jokių, nes daržovės vis tiek esą yra vitaminų šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojos teigimu, kiekvieną dieną svarbu suvalgyti maisto produktų, kurie turėtų antioksidantų – vitamino C, E ir A.

„Vitamino E šaltiniai yra sėklos, kviečių daigai, riešutai, vitamino A – aliejai, pienas, sviestas ir turtingos beta karotenais daržovės: pomidorai, morkos, paprikos – tai, kas turi oranžiniai raudoną spalvą. (...) Vitamino C šaltiniai – bulvės, kopūstai, paprikos, pomidorai, jauni petražolių daigeliai“, - kalbėjo J. Dobravolskienė.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų