REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena žymiausių picerijų Vilniuje, o gal net ir visoje Lietuvoje – „Užupio picerija“ pateko ir į restoranų apžvalgų tinklalaidę „Kas ant stalo?“. Jos metu restoranų apžvalgininkai ragavo ir vertino keturis picerijos patiekalus, tačiau ne visi patiekalai buvo priimti teigiamai. Tinklalaidės epizode vedėjai pataria, ką šioje picerijoje verta ragauti ir ką geriau praleisti.

Viena žymiausių picerijų Vilniuje, o gal net ir visoje Lietuvoje – „Užupio picerija“ pateko ir į restoranų apžvalgų tinklalaidę „Kas ant stalo?“. Jos metu restoranų apžvalgininkai ragavo ir vertino keturis picerijos patiekalus, tačiau ne visi patiekalai buvo priimti teigiamai. Tinklalaidės epizode vedėjai pataria, ką šioje picerijoje verta ragauti ir ką geriau praleisti.

REKLAMA

Dar 2003 m. įkurta „Užupio picerija“ – bene vienintelė picerija Lietuvoje, patvirtinta Neapolio picų asociacijos (L’Associazione Verace Pizza Napoletana, AVPN), kaip kepanti tikrą, UNESCO kulinarinio paveldo neapolietišką picą. Būtent dėl šios priežasties „Kas ants stalo?” vedėjas Paulius pasirinko apžvelgti šį restoraną naujausio tinklalaidės epizodo metu. Paulius kolegoms parinko keturis patiekalus: sūrio užkandžius mozzarella di bufala fritta, sriubą pasta e fagioli, spaghetti all’Amatriciana bei picą pavadinimu „Fernando“.

Deja, bet ne visi patiekalai buvo įvertinti teigiamai. Be abejo, picerija pateisino savo vardą, patiekdama puikios kokybės, aukštų standartų „Fernando“ picą. Ši buvo stora, su daug kokybiškų ingredientų, storais originalios neapolietiškos picos kraštais.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau labiausiai restoranų apžvalgininkus nuvylė pasta e fagioli sriuba, kuri labiau panašėjo į troškinį su makaronais. Nesiveliant į ginčus dėl patiekalo autentiškumo, laidos vedėjai sutarė, kad trūko aštrumo bei mėsos skonio, nors šios savybės buvo paminėtos patiekalo aprašyme. Vedėjai rekomendavo būtinai nukeliauti į restoraną, tačiau jame paragauti būtent picų, o ne kitų patiekalų.

REKLAMA

Apie visa tai ir dar daugiau – naujausioje „Kas ant stalo?“ tinklalaidėje.

Visą tinklalaidę žiūrėkite straipsnio pradžioje.

Penkioliktąjį epizodą galite žiūrėti ir YouTube:

Kalbėjome apie:

00:00:00 Intro

00:00:49 Restorano pristatymas – „Užupio picerija“

00:07:57 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Pasta e Fagioli“ sriuba

00:17:39 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Mozzarella di bufala fritta“

00:29:12 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Spaghetti Amatriciana“

00:46:56 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Fernando“ pica

01:07:38 Bendras „Užupio picerijos“ restorano verdiktas

01:09:20 „Kas ant stalo?“ restoranų TOP dešimtukas

01:13:04 Mūsų paskutinės savaitės aplankytos maisto vietos

01:40:30 Ar norėtume atidaryti savo restoraną?

01:55:36 Outro

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų