REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant gražiausioms metų šventėms, garsiausi Lietuvos žmonės su naujienų portalu tv3.lt dalijasi receptais, be kurių neapsieina nei vienas jų kalėdinis stalas. Dainininkė Irūna Puzaraitė su šeima kasmet mėgaujasi ypatingai paruošta Kūčių stalo karaliene – silke. 

Artėjant gražiausioms metų šventėms, garsiausi Lietuvos žmonės su naujienų portalu tv3.lt dalijasi receptais, be kurių neapsieina nei vienas jų kalėdinis stalas. Dainininkė Irūna Puzaraitė su šeima kasmet mėgaujasi ypatingai paruošta Kūčių stalo karaliene – silke. 

REKLAMA

INGRIEDIENTAI

  1. Silkė 3 vnt
  2. Svogūno roputės 2 vnt
  3. Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  4. Garstyčios 1 vnt
  5. Gvazdikėliai 6 vnt
  6. Marinatas (acto) – pagal skonį
  7. Morkos – pagal skonį
  8. Petražolės – pagal skonį
  9. Citrinos – pagal skonį

KAIP GAMINTI

  1. Silkes išmirkyti, išvalyti, pašalinti kaulus, tačiau palikti jų odelę. Silkes atsargiai perskirti į dvi dalis, apipjaustant papilves, o jų vidų plonai ištepti paruoštomis garstyčiomis.
  2. Įdarui skirtus svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje, kol praskaidrėja. Atvėsintą masę sudėti ant garstyčiomis pateptų silkių puselių. Labai skanus yra džiovintų grybų, pakepintų su svogūnais įdaras. Užteptas įdaru silkės puseles, pradedant nuo platesnio galo, suvynioti odele į viršų. Rolmopsą sutvirtinti prismeigiant silkės uodegėlę gvazdikėliu.
  3. Taip paruoštus vyniotinius sudėti į gilų pusdubenį ir užpilti silpnu acto marinatu, kad juos pusiau apsemtų.
  4. Silkės vyniotinius galima puošti morkų žvaigždutėmis, citrinų griežinėliais ar skiltelėmis, petražolių lapeliais.

Skanaus! 

Čia per anciaznape lupena?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų