„Informaciją apie susirgusius žmones gavome dar antradienį po darbo, iškart tą patį vakarą organizavome restorano patikrinimą. Nustatėme gamybinio inventoriaus pažeidimų – gamybiniai dubenys, indeliai laikomi neišdžiovinti, neišvalyti, laikomi šlapi sumauti vienas į kitą. Tai sudaro sąlygas įvairių mikroorganizmų, tarp jų – ir patogeninių dauginimuisi. Taip pat buvo nustatyti darbo drabužių laikymo neatitikimą. Taip pat viena tuo metu dirbusi virėja tikrinimo metu nepateikė medicininės apžiūros knygelės ir higienos kursų pažymėjimo“, – pasakojo Maisto ir veterinarijos tarnybos patarėja Rima Slaboševičienė.
Jos teigimu, galima apsinuodijimo priežastis galėjo būti lietiniai su varške – varškės įdaru arba krabų mėsos įdaru. Žaliavų, naudotų patiekalų gamybai, mėginiai paimti ištyrimui.
„Ištyrimui paėmėme varškę, kiaušinius, šaldytų krabų mėsą, radome ir trintų šaldytų braškių padažą, kuris buvo patiekiamas šalia blynelių, grietinę. Taip pat aplinkos būklei įvertinti paėmėme 20 plovinių nuo gamybinių paviršių – stalų, inventoriaus, darbuotojų rankų, drabužių. Visa tai pristatyta į laboratoriją ištyrimui“, – vardijo inspektorė.
Kol bus išsiaiškintos galimos susirgimą sukėlusios priežastys, restorano „Senasis uostas“ veikla yra sustabdyta. Atnaujinti veiklą jis galės tik atlikęs generalinį valymą ir dezinfekciją, pašalinęs kitus trūkumus.
„Yra nurodyta darbuotojams pravesti pakartotinius higienos žinių kursus ir rekomenduota nukreipti neplaniniams sveikatos patikrinimui dėl galimo ligų sukėlėjų nešiojimo“, – sakė R. Slaboševičienė.