REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės savo kavą skanina įvairiais produktais – grietinėle, pienu, cukrumi. Visgi, kartais tokie netikėti produktai kaip cinamonas ar kiti prieskoniai gali pagerinti kavos skonį. Be to, cinamono miltelių įbėrus į kavą pastebėsite neįtikimą rezultatą, nes riebalai ims degti savaume.

Žmonės savo kavą skanina įvairiais produktais – grietinėle, pienu, cukrumi. Visgi, kartais tokie netikėti produktai kaip cinamonas ar kiti prieskoniai gali pagerinti kavos skonį. Be to, cinamono miltelių įbėrus į kavą pastebėsite neįtikimą rezultatą, nes riebalai ims degti savaume.

REKLAMA

Antioksidantai paprastai siejami su vaisiais ir daugeliu kitų maisto produktų, tačiau cinamonas turi daug gydomųjų antioksidantų. Tai yra geras lieknėti padedantis prieskonis dėl didelio antioksidantų kiekio. 

Viename arbatiniame šaukštelyje cinamono yra tiek pat antioksidantų, kiek ir pusėje puodelio mėlynių – vieno iš daugiausiai antioksidantų turinčių maisto produktų. 

Į kavą įberkite šių miltelių

Jei kavoje mėgstate ką nors saldaus, cinamonas yra sveikesnis pasirinkimas nei cukrus. Cinamonas suteikia saldų skonį, kurio gali trokšti jūsų gomurys, tačiau visiškai išvengsite kalorijų ir žalingo poveikio, kurį sukelia cukrus, rašo learn.bluecoffeebox.com.

REKLAMA
REKLAMA

Cinamonas naudingas visam organizmui, nes sulėtina cukraus kiekio kraujyje šuolį po valgio, pagerina insulino veiksmingumą, užkerta kelią audinių ir sąnarių uždegimams bei juos malšina. 

REKLAMA

Yra daug prieskonių, tačiau nė vienas nėra toks sveikas ir naudingas kaip cinamonas. 

Vos viename valgomajame šaukšte cinamono yra 4 gramai skaidulų, 68 proc. rekomenduojamos dienos mangano dozės, taip pat 8 proc. kalcio, 4 proc. geležies ir 3 proc. vitamino K.

Nors kava padeda suvaldyti alkį, į kiekvieną rytinį puodelį galite įberti cinamono ir jis padės jums sumažinti saldžių užkandžių norą.

Cinamonas mažina potraukį cukraus turintiems produktams, nes stabilizuoja insulino kiekį ir neleidžia jam pakilti. Be to, dėl šiuose prieskonių randamų medžiagų, pagreitėja medžiagų apykaita ir, kaip rodo tyrimai, efektyviau deginami riebalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų