• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos miškuose augančias voveraites drąsiai galima vadinti tautiniu gurmanišku pasididžiavimu. Neseniai prasidėjęs voveraičių sezonas skatina pasitelkti kulinarinę fantaziją, kad šis ingridientas taptų gardžia paslaptimi vasaros mitybos racione. Linkime išbandyti išties gurmanišką voveraičių apkepėlę su krevetėmis!

REKLAMA
REKLAMA

Ingridientai:

400 g šaldytų virtų krevečių

200 g šviežių arba konservuotų voveraičių

po 3 šaukštus majonezo ir pomidorų padažo

40 g tarkuoto parmezano sūrio

40 g sviesto

šviežių prieskoninių žolelių

REKLAMA

Gaminimas:

Atšildytas krevetes nusausinkite rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite su grybais. Porcijos dydžio indelius ištepkite sviestu, į kiekvieną įkrėskite su majonezu sumaišyto padažo, tada paskirstykite krevetes su grybais. Ant viršaus užkrėskite po šaukštelį to paties padažo, tarkuotu parmezanu, apšlakstykite lydytu sviestu ir 8-10 minučių pašaukite į karštą orkaitę. Tiekdami apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų