REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greitai ir paprastai: taip pagaminta žuvis patiks visai šeimai

Šis lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas yra ne tik labai gardus, bet ir maistingas. Jame puikiai dera skirtingi skoniai ir tekstūros ir nors šio patiekalo žvaigždė turėtų būti žuvis, šį kartą jos vietą užima ankštinės daržovės su chorizo tepamosios dešros padažu. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjai parodė, kad sultingas starkis su traškia odele, pikantiškos ankštinės daržovės ir viską apjungiantis kremiškas jogurto ir česnako derinys – puikus patiekalas tinkantis visai šeimai, ypač, kai nėra laiko gaminti.

Šis lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas yra ne tik labai gardus, bet ir maistingas. Jame puikiai dera skirtingi skoniai ir tekstūros ir nors šio patiekalo žvaigždė turėtų būti žuvis, šį kartą jos vietą užima ankštinės daržovės su chorizo tepamosios dešros padažu. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjai parodė, kad sultingas starkis su traškia odele, pikantiškos ankštinės daržovės ir viską apjungiantis kremiškas jogurto ir česnako derinys – puikus patiekalas tinkantis visai šeimai, ypač, kai nėra laiko gaminti.

REKLAMA

Padažui reikės:

  • 200 g natūralaus graikiško jogurto
  • 1 vnt. skiltelės česnako
  • 1 vnt. žaliosios citrinos žievelės
  • Šiek tiek šviežios kalendros
  • Šiek tiek druskos

Pikantiškoms daržovėms reikės:

  • 110 g vytintos ispaniškos aštrios kiaulienos dešros užtepėlės
  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

Taip pat reikės:

  • 2 vnt. starkio filė
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. sviesto
  • Šiek tiek žaliosios citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Paruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite jogurtą, įtarkuokite česnako skiltelę ir žaliosios citrinos žievelę. Viską išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kad jogurtas įgertu skonius ir aromatus.

Paruoškite pikantiškas daržoves. Į keptuvę sudėkite dešros užtepėlę ir lengvai ją pakaitinkite vis pamaišant, kol išsileis ir taps panašu į padažą. Suberkite nuplautus avinžirnius bei atitirpintus ir nuplautus žaliuosius žirnelius. Išmaišykite ir daržoves nukelkite nuo kaitros.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite žuvį. Starkio odelę gerai nusausinkite, padalinkite į vienodo dydžio gabalėlius, paskaninkite su šiek tiek druskos ir šviežiai maltais pipirais. Į keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite ir dėkite kepti žuvį odele į apačią. Žuvies gabalėlius prispauskite mentele ar kokiu sunkiu daiktu ir palaikykite apie 10–15 sekundžių, kad odelė pilnai liestųsi prie keptuvės paviršiaus. Kepkite kol žuvis pabals maždaug iki vidurio, tada apverskite, įdėkite šaukštą sviesto, išspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir išjunkite kaitrą. Starkio odelę apiberkite su šiek tiek druskos ir palikite kelioms minutėms keptuvėje „pailsėti“.

REKLAMA

Į jogurtinį padažą suberkite susmulkintą kalendrą, įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir patiekite. Siūlome jogurtinį pažadą „kloti“ lėkštės apačioje, ant jo berti pikantiškas ankštines daržoves ir uždėti starkio gabalėlį.

Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų