REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros poilsis gamtoje ir ant grilio keptas maistas – du vienas nuo kito neatsiejami malonumai, kuriais lietuviai mėgsta itin dažnai pasilepinti. Ne išimtis ir ekonomistas Gitanas Nausėda, kuris taip pat neįsivaizduoja vasaros be jaukių vakarų, praleistų su šeima beruošiant maistą gryname ore.

Vasaros poilsis gamtoje ir ant grilio keptas maistas – du vienas nuo kito neatsiejami malonumai, kuriais lietuviai mėgsta itin dažnai pasilepinti. Ne išimtis ir ekonomistas Gitanas Nausėda, kuris taip pat neįsivaizduoja vasaros be jaukių vakarų, praleistų su šeima beruošiant maistą gryname ore.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Išties, su šeima gamtoje gaminame dažnai, paprastai tai darome sodyboje arba kieme prie namų, kur turime pavėsinę ir grilį. Mano atsakomybė visuomet būna pasirūpinti ugnimi, paruošti žarijas, o vėliau tolimesnius darbus dažniausiai perleidžiu dukrai, kuri su mama kartu paruošia ir maistą kepimui. Joms belieka ant mano paruoštų žarijų iškepti mėsą, o aš tuo tarpu paserviruoju stalą“, – kalba G. Nausėda.

REKLAMA

Grilyje – maisto įvairovė

Ekonomistas pasakoja, jog vasarą šis malonumas šeimoje tampa populiarus laisvalaikio praleidimo ir poilsio būdas, kadangi tokius grilio vakarus stengiasi pasidaryti bent kartą per savaitę.

„Kokius patiekalus dažniausiai gaminame? Kadangi abi dukros nevalgo mėsos, vienu metu tenka kepti įvairų maistą, tiek mėsą, tiek žuvį, taip pat mėgstame papildomai pasikepti bulvių ir kitokių daržovių.

Kalbant apie mitybos racioną vasarą, jis nesiskiria nuo kitų metų laikų, tačiau sumažėja porcijos, kadangi natūraliai norisi valgyti mažiau. Vasaros metu negaliu gyventi be šaltibarščių, jei reikėtų, galėčiau juos valgyti tris kartus per dieną, man tai nebūtų jokia problema. Be to, juos dažai valgau net žiemą. Taip pat ir pomidorų sultys – jas taip mėgstu, jog atrodo, kad galėčiau gerti nuolatos, o ypatingai vasarą. Taigi, šis maistas vasarą tampa labai svarbia mano mitybos dalimi“, – tvirtina ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA

Vejos tvarkymas vasarą kartai priverčia keiktis

Vasara gera tuo, kad galima ilgiau paskaityti be lempų – man tai didelis privalumas. Šiuo metų laiku gamtoje natūraliai daugiau praleidžiu laiko, kadangi prasideda vejos, sodo tvarkymai, o visus šiuos darbus tenka nudirbti pačiam.

Turime beveik 17 arų sklypą, tad patikėkite, veikti yra ką. Juolab dar ir į sodybą reikia nuolatos važiuoti žolę pjauti, nors ten lankomės vis rečiau, apleisti negali. Tiesą sakant, kartai būna, kad jau pradedu riebiai keiktis, nes malonumo jokio, tik juodas darbas. Visgi, po kelių valandų darbo pamačius rezultatą pasidžiaugiu, kadangi vejos priežiūra vienas iš nedaugelio darbų, kada pastangos akivaizdžiai matomos iškart.

Kalbant apie patį vasaros laiką, karščio aš nemėgstu, man geriau, kaip aš juokauju, 30 laipsnių šalčio, nei tiek pat karščio. Jei šiluma tarp 20-25 laipsnių ir lyja lietus – man toks oras pats geriausias. Lietus man suteikia ypatingą atmosferą, be to, žinau, kad veja gerai laistosi ir viskas sužaliuos, tad tokia vasara man patinka“, – juokiasi Gitanas Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų