REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Gian Luca Demarco ir Vytaras Radzevičius (nuotr. La maistas)

Ne veltui sakoma, kad kaip metus pradėsi, tokie jie ir bus. Senuosius Gian Luca Demarco išlydėjo draugų apsuptyje, ir būtent taip nusprendė pradėti ir 2024-uosius. Šįkart jo laukia kelionė pas gerą bičiulį, kulinarą bei laidų vedėją Vytarą Radzevičių. Jau šį sekmadienį pastarasis visiems TV3 žiūrovams aprodys savo fermą, o Gian Lucai mes iššūkį – paruošti tikrą dzūkišką patiekalą, kurį net ir pats gamins vos antrą kartą gyvenime!

24

Ne veltui sakoma, kad kaip metus pradėsi, tokie jie ir bus. Senuosius Gian Luca Demarco išlydėjo draugų apsuptyje, ir būtent taip nusprendė pradėti ir 2024-uosius. Šįkart jo laukia kelionė pas gerą bičiulį, kulinarą bei laidų vedėją Vytarą Radzevičių. Jau šį sekmadienį pastarasis visiems TV3 žiūrovams aprodys savo fermą, o Gian Lucai mes iššūkį – paruošti tikrą dzūkišką patiekalą, kurį net ir pats gamins vos antrą kartą gyvenime!

REKLAMA

„Mudu su Vytaru – tarsi broliai iš skirtingų šalių ir šeimų“, – sakys Gian Luca, kviesdamas apsilankyti didžiulėje Vytaro fermoje. Dėl to, kad savo sodyboje galėtų gyventi nuolatos, Vytaras pripažins nemažai ir ilgai dirbęs.

„To siekiau tikrai ilgai, tačiau man pagaliau pavyko. O dabar tuo mėgaujuosi – man čia labai patinka. Tai ir daug kainavo, ir užėmė daug laiko, bet tai buvo mano svajonė. Norėjau taip gyventi, o dabar gyvenu taip, kaip noriu. Džiaugiuosi kiekviena diena kaip italas“, – pripažins jis.

REKLAMA
REKLAMA

Aplankė Vytarą Radzevičių

O dabar pas Vytarą į svajonių namus plaukia bičiuliai iš visos Lietuvos. Gian Luca – vienas iš jų. „Pas Vytarą ateinu pailsėti – jo namai yra miške, ten, kur ramu… Tai – tarsi vyriškas urvas, vyriška palaimos sala“, – juoksis laidos vedėjas.

REKLAMA

Aprodydamas, kaip jo sodyba pasikeitė nuo paskutinio Gian Lucos apsilankymo, daug įdomių dalykų V. Radzevičius papasakos ir žiūrovams.

„Beveik nebenaudoju šaldytuvo, nes turiu labai gerą rūsį, kuriame yra apie 3-4 laipsnius. O pas tave, Gian Luca, nėra rūsio, tiesa? Ir daržovių nėra? O čia yra ir vištų – galėsiu tau įdėti kiaušinių“, – kaip visuomet progos pajuokauti nepraleis jis.

Rūsys Gian Lucai paliks didelį įspūdį, o Vytaras papasakos ir apie čia naudojamas savo gudrybes. „Nežinau, kaip yra Italijoje, bet Lietuvoje turime seną tradiciją – daržoves užkasame į smėlį, o tuomet po truputį jas atkasinėjame. Taip daržoves galima išsaugoti labai ilgam“, – pasakos jis ir parodys, jog taip laiko morkas, burokus ir pastarnokus.

REKLAMA
REKLAMA

Rūsyje Vytaras taip pat laiko ir įvairius savo paties raugintus gardumynus – tiek kopūstus, tiek ir ūmėdes. Nors pastarųjų išvaizda, anot šeimininko, ne itin graži, skonis viską atperka.

V. Radzevičius svečiui aprodys ir savo fermos gyventojus – pavyzdžiui, vištas ir gaidį. Vištidę jis netgi pripažins norintis pavadinti Petsono alėja, pagal garsų pasakų personažą gaidį, vardu Petsonas. O štai pačiai jauniausiai vištai, pasirodo, ypatingus jausmus jaučia netgi Vytaro šuo… „Jis nuolatos į ją žiūri, bet ji tuo pačiu jausmu jam neatsako“, – juoksis V. Radzevičius.

Tiesa, Vytaro vištos garsėja didžiuliu savo apetitu: „Jos lesa viską. Jei aš čia, kur nors kamputyje, užmigčiau, jos ir mane sulestų…“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išbandė tradicinį dzūkišką patiekalą

Galiausiai, apėję visą sodybą, jiedu kartu imsis gaminti dzūkiškas bandas. Įdomu tai, kad net ir pats šeimininkas šį patiekalą gamins vos antrą kartą!

Nepaisant to, Vytaras ne tik parodys, kaip greičiau sutarkuoti bulves, bet ir atskleis daug kitų šio senovinio patiekalo paslapčių.

Norėdami pasigaminti šį patiekalą, pirmiausiai nulipkite ir sutarkuokite bulves. Dalį tarkių skysčio nusunkite ir į tarkuotas bulves gausiai įberkite druskos.

Kopūsto lapą dėkite ant ližės, o ant jo – piršto storio sluoksnį bulvių tarkių. Tuomet patiekalą pašaukite į krosnį ir kepkite 45 minutes.

REKLAMA

Per tą laiką paruoškite padažą: sutrinkite varškę, įpilkite pieno, įdėkite grietinės, smulkintų krapų, įspauskite česnaką ir įberkite druskos.

Iškeptas bandas nuimkite nuo kopūsto lapo, suplėšykite, pavilgykite jas lydytame svieste ir sudėkite į indą su dangčiu. Valgykite bandas mirkydami į varškės padažą.

O kol gamins, du draugai kalbėsis – apie tai, ar Vytaras nepasiilgsta miesto šurmulius, kokius patiekalus italai ruošia iš bulvių ir ar Gian Luca priprato prie lietuviško maisto. Visa tai – šio sekmadienio laidoje.

„La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų