• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo proceso. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo proceso. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

2 litrams ir 300 ml: 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 10 skiltelių česnako; 100–120 g cukraus; 70 ml acto; 2 v.š. druskos; 4–5 v.š. aliejaus; 1 v.š. džiovinto baziliko; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 a.š. grūstų čili paprikų (nebūtinai);

Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais – česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.

Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, užkaiskite ir kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius.

P. S. Kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai gavosi ir tokia padažo spalva. 

Taip pat žiūrėkite, kaip pasigainti pomidorų padažą „Marinara“:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų