REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Sunku įsivaizduoti žmogų, kuris nevalgo duonos. Net ir tie, kurie sportuoja ir propaguoja sveiką gyvenimo būdą, ją renkasi pusryčiams. Vis dėlto prieš perkant duoną, vertėtų įsitikinti, kad renkatės tą, kuri yra naudingiausia jūsų organizmui.

Sunku įsivaizduoti žmogų, kuris nevalgo duonos. Net ir tie, kurie sportuoja ir propaguoja sveiką gyvenimo būdą, ją renkasi pusryčiams. Vis dėlto prieš perkant duoną, vertėtų įsitikinti, kad renkatės tą, kuri yra naudingiausia jūsų organizmui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau duonos pasirinkimas buvo gerokai siauresnis – namuose šeimininkės kepdavo paprastą arba plikytą duoną.

REKLAMA

Bėgant laikui, parduotuvėse ir kepyklėlėse pastebimai išaugo duonos pasiūla – kepinių skyrių lentynos lūžta nuo duonos pasirinkimo, todėl rasti geriausią pavyksta net patiems išrankiausiems pirkėjams.

UAB „Baltojo pyrago“ duona kepama iš įvairiausių rūšių miltų – kvietinių, ruginių, avižinių, viso grūdo. Galima rasti net duonos, iškeptos iš keturių ar net šešių rūšių grūdų.

Neabejotinai naudingiausia ir vertingiausia – 100 procentų ruginė duona, pavyzdžiui, „Jonės“ duona, kurios gamybai naudojamas tik natūralus raugas.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent tokia duona, pasak mitybos specialistų, yra praturtinta B ir E vitaminais, folio rūgštimi.

Ji praturtinta mineralinėmis ir skaidulinėmis medžiagomis, kurios neleidžia išalkti vos pavalgius.

Duonoje gausu vitamino PP, taip pat – kalcio, kalio, magnio, fosforo, geležies. Būtent šios medžiagos padeda žmogaus organizmui palaikyti gerą savijautą bei sveikatą.

Jei darbe norite jaustis sotūs iki pietų, duonos gaminius rinkitės pusryčiams. Vos kelios riekelės bemielės, 100 procentų ruginės duonos ne tik padės lieknėti, bet ir suteiks sotumo bei energijos iki dienos pietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Baltojo pyrago“ ruginė duona „Jonė“ – tai 100 proc. ruginių miltų duona. Kepant šią duoną nėra dedama jokių papildomų mielių, o naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę“ pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

Kasdien suvalgoma būtent tokios duonos riekelė padeda atkurti virškinamojo trakto veiklą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.

Ruginė duona gerina kasos veiklą, sumažina tikimybę susirgti cukriniu diabetu, mažina cholesterolį.

Bemielė ruginė duona mažina tikimybę sirgti onkologinėmis ligomis, mat joje esančios skaidulos reguliuoja hormonų pusiausvyrą.

REKLAMA

Įdomūs faktai

Nors duoną galima rasti bene ant kiekvieno lietuvio kasdienio stalo, yra dalykų, kurių apie šį pamėgtą kepinį iki šiol nežinojote.

Jei anksčiau daugelis žmonių duoną rinkdavosi kaip sotumo suteikiantį užkandį prie sriubos arba sumuštinio pagrindą, tai dabar sodraus skonio ruginė duona pasirenkama prie salotų arba gaminant įmantrias užtepėles.

Tokia duona suteikia stipresnį poskonį, ko ypač daugumai trūksta rudenį bei žiemą.

Lietuviai vidutiniškai kasdien suvalgo apie 250 gramų duonos.

Duona su saulėgrąžomis – dviguba nauda. Kepinyje esančios sėklos, vartojamos kasdien, palaiko širdies ir kraujagyslių veiklą. Sėklose esantis vitaminas E padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų