REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis daro tą pačią klaidą, dėl kurios verdant makaronus jie sulimpa, tačiau, pasak virtuvės šefės, yra paprastas būdas išspręsti šią problemą. Tad nekartokite šios klaidos virdami makaronus – gailėsitės nežinoję to anksčiau.

Daugelis daro tą pačią klaidą, dėl kurios verdant makaronus jie sulimpa, tačiau, pasak virtuvės šefės, yra paprastas būdas išspręsti šią problemą. Tad nekartokite šios klaidos virdami makaronus – gailėsitės nežinoję to anksčiau.

REKLAMA

Dažnai verdant makaronus jie tiesiog sulimpa. Būkime atviri – makaronus nėra sunku išvirti. Į puodą įpilame vandens, užverdame, supilame makaronus ir palaukiame apie 10 minučių ar mažiau, jei naudojami švieži makaronai, kol jie išvirs.

Tačiau, pasak vienos virtuvės šefės, yra vienas dalykas, dėl kurio visi klystame gamindami makaronus – dėl to makaronai sulimpa. Tačiau, laimei, yra paprastas šios dažnos daugelio daromos klaidos sprendimas, kuris padės to išvengti, rašo mirror.co.uk.

Per mažai vandens

Pasirodo, pagrindinė klaida, kurią visi kartoja – kai verdame makaronus, į puodą įpilame per mažai vandens. Pasak „Tasting Table“, norint, kad makaronai nesuliptų, labai svarbu įpilti reikiamą kiekį vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, kiek vandens reikia verdant makaronus? „Tasting Table“ teigia, kad rekomenduojamas santykis yra maždaug keturi litrai vandens 500 gramų makaronų. Viena porcija džiovintų makaronų yra maždaug 80 gramų, taigi vienai porcijai makaronų reikės maždaug 600-700 mililitrų vandens.

REKLAMA

Tačiau garsi virtuvės šefė ir italų virtuvės ekspertė Lidia Bastianich rekomenduoja naudoti 5,6 litro vandens 500 gramų makaronų. Tai reiškia, kad 80 gramų makaronų porcijai reikia maždaug 900 mililitrų vandens.

„Kad spagečiams užtektų vietos ir makaronai nesuliptų, o vanduo užvirtų greičiau ir makaronai išvirtų tolygiai, įsitikinkite, kad puode būtų 5,6-7,6 litrai vandens“, – teigia „Tasting Table“.

Norint tinkamai išvirti makaronus, svarbus ir puodo dydis. Į per mažą puodą sudėjus nevirtus makaronus, vandens temperatūra gali per greitai sumažėti, todėl gali būti sunku išvirti makaronus al dente.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai teigė: „Jei makaronai neturi pakankamai vietos judėti verdančiame vandenyje, išvirę jie bus krakmolingesni ir lipnesni, nes krakmolas, kuris turėtų išeiti iš makaronų, užuot ištirpęs prilips prie jų.“

Be to, virdami makaronus visada turėtumėte pasūdyti vandenį. Šefai tai apibūdina kaip „vieną svarbiausių makaronų virimo proceso etapų“. Neįbėrus druskos, makaronai bus „prėski, nesvarbu, kokio padažo pridėsime“.

Pasak ekspertų, kiek druskos dėti priklauso nuo asmeninių pageidavimų, tačiau galite dėti pusantro arbatinio šaukštelio druskos vienam litrui vandens, o vėliau, jei atrodys, kad makaronai nepakankamai sūrūs, galėsite įdėti daugiau druskos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų