REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Daivos Pečiulienės kuriami tortai (nuotr. asm. archyvas)

37-erių vilnietės Daivos Pečiulienės, socialiniuose tinkluose žinomos, kaip „Cukraus Varnos užrašai“ virtuvėje gimsta tikri stebuklai –  moteris maisto produktus paverčia į įspūdingus ir tikroviškus tortus ar kitus gardėsius, kurie nei vieno nepalieka abejingo.

14

37-erių vilnietės Daivos Pečiulienės, socialiniuose tinkluose žinomos, kaip „Cukraus Varnos užrašai“ virtuvėje gimsta tikri stebuklai –  moteris maisto produktus paverčia į įspūdingus ir tikroviškus tortus ar kitus gardėsius, kurie nei vieno nepalieka abejingo.

REKLAMA

Daivos pagrindinė gyvenimo veikla yra – kūryba, o tortų ir kitų saldumynų kepimas yra viena iš šakų. Be konditerijos moteris dar kuria įvairius žaisliukus, vykdo edukacijas, bei moko žmones dekoruoti saldumynus.

Būtent saldumynų kepimu ir kūrimu Daiva užsiima jau beveik 8 metus. Moteris tikina jokios mokyklos, susijusios su maisto gaminimu ar konditerija nėra lankiusi – visko išmoko pati, interneto platybėse bei įjungusi savo lakią fantaziją.

Dažniausiai moters virtuvėje gimsta įspūdingi, teminiai tortai arba mieli bei burnoje tirpstantys meduoliai. Paklausta apie tai, kaip gimsta akį patraukiantys gardėsiai, Daiva atsako, jog užsakovai dažniausiai pasiūlo tik pačią temą, o tai, kaip atrodys tortas sugalvoja pati Daiva.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės, kurie ateina pas mane saldumynų, jau būna susitaikę, kad pagrindinė mintis vis tiek bus mano. Nėra taip, kad įkvėpimo ieškau susiradusi svetimų tortų nuotraukas.

REKLAMA

Tortai ir kiti saldumynai gimsta per mano suvokimą ir kitas meno rūšis: iliustracijas, skulptūrą, tekstilę, grafiką. Aš domiuosi skirtingų krypčių menais ir iš to, man gražių ir įdomių dalykų mišinio, gimsta tokie tortai ar meduoliai“, – šypsosi Daiva.

Vienas tortas – viena darbo diena

Vieno torto kepimas bei dekoravimas Daivai užtrunka nei ilgai, nei trumpai – vieną darbo dieną. „Žinoma pasiruošimas bei idėjų ieškojimas užtrunka dar keletą valandų, o pati kūryba vieną darbo dieną“, – atvirauja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekviename darbe turime tai, kas patinka ir kas kelia mažesnį susižavėjimą. Ne išimtis ir Daiva. Moteriai virtuvėje mažiausiai patinka pats kepimo procesas, kaip ji pati šmaikštauja – „virtuvinė virtuvė“, kremų plakimas.

„Negaliu teigti, kad man tai visai nepatinka. Teisinga būtų pasakyti, kad man tai mažiausiai patinka. Kepimo procesas būna ilgas, todėl kai nebespėju, paprašau kolegės, kad padėtų man su kepimu“, – tikina pašnekovė.

Po pačio torto kepimo, visada ateina ir mylimiausia Daivos saldumynų kepimo dalis – dekoravimas.

„Žinoma, galutinis rezultatas yra mano mylimiausia vieta bei pats dekoravimo procesas, kai visas dekoracijas jau sudedi ant torto ir lieka tik paskutinių akcentų dėliojimas“, – šypsosi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klientai pamatę Daivos pagamintus saldžius meno kūrinius įprastai būna laimingi. 

„99,99 proc. kartų klientai buvo laimingi. Per 8 metus turėjau tik vieną nepatenkintą klientę, kuri gavusi torto nuotrauką liko nepatenkinta, tačiau po to, kai jį pasiėmė ir nusivežė į gimtadienį – visi alpo nuo jo grožio.

Po to ši klientė paskambino man ir atsiprašė, nes visi apžiūrėjo, paragavo – visiems patiko“, – apie situaciją papasakojo Daiva.

Labiausiai mėgsta pasitelkti fantaziją

Pasitaiko ir tokių atvejų, kai klientai Daivai atsiunčia jau pagamintų tortų nuotraukas ir klausia, ar ji tokį tortą galėtų iškepti.

„Tokių užsakymų aš nepriimu, nes kai užsakovai prašo pagaminti būtent tokį tortą, koks yra nuotraukoje, jie jau turi tam tikrus lūkesčius ir į rezultatą reaguoja kaip į atitinkantį arba neatitinkantį lūkesčių. Man labiau patinka, kai klientai papasakoja, ko maždaug norėtų ir leidžia man pasitelkti fantaziją“, – neslepia pašnekovė.

REKLAMA

Moteris prisiminė ir vieną naujausių savo tortų – Raudonkepuraitę.

„Klientai man pasakė tik temą, kad norėtų, jog tortas būtų Raudonkepuraitės tema ir visiškai nevaržė mano kūrybos. Aš kiekvieną kartą tortą stengiuosi sukurti vis kitaip ir net pati neįsivaizduoju, ką galiu dar sukurti. Žmogų yra daug patogiau nustebinti, kai jis neturi lūkesčių“, – tikina tortų kūrėja.

Didžiausias Daivos noras yra turėti kuo daugiau įdomių pageidavimų:

„Tas pats Raudonkepuraitės tortas man buvo pirmas kartas kepant tokį tortą. Norėčiau, kad tokių pirmų kartų būtų kuo daugiau. Pasakos yra gražus dalykas, o senosios pasakos yra labiausiai atviros kūrybai“, – teigia moteris.

gražu , daug darbo įdėta , bet man asmeniškai tokie tortai apetito nežadina -atvirkščiai truputį pykina -tiek dažų , cukraus..
Pažiūrėti gražu, bet valgyti neeee.... niekada tokio torto nepirkčiau.
ačiū,kad nesusprogdinot interneto
ačiū,kad nesusprogdinot interneto
smogė taip,vožė taip,kirto taip,atvipo taip, trėškė irgi,pritrenkė taip..bet tai niekis,pripratome
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų