Kalakutienos filė – 60 g
  Aisbergo salotos – 100 g
  Majonezas – 50 g
  Šoninė – 30 g
  Krutonai – 5 g
  Alyvų aliejus – 10 g
  Druska, pipirai
  Kietasis sūris – 15 g
  Vyšniniai pomidorai
  Krapai
  Petražolės
  Svogūnų laiškai
  Padažas salotoms 1 kg
  Garstyčios – 100 g
  Alyvų aliejus – 800 g
  Ančiuviai – 30 g
  Raudono vyno actas – 10 ml
  Česnakas – 1 skiltelė
Nuplaukite salotų lapus, juos nusausinkite ir sumaišykite su majonezu.
Kepkite kalakutienos filė įkaitintoje keptuvėje 7 min., pabarstykite druska ir pipirais. Iškeptą kalakutieną supjaustykite gabalėliais ir uždėkite ant salotų lapų.
Užberkite šoninės, tarkuoto sūrio ir žolelių. Sudėkite vyšninius pomidorus, perpjautus per pusę.
Padažas: suplakite garstyčias su alyvų aliejumi, įdėkite česnako, įpilkite acto ir įmaišykite sutrintus ančiuvius.
Nuotraukas ir receptą pateikė „ARVI KALAKUTAI“

