REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Natalija Bunkė su mylimuoju Edgaru (nuotr. Organizatorių)

Vasara – metas, kai daugelis neįsivaizduoja savęs be grilio. Lietuvos pramogų pasaulio atstovai – ne išimtis. Susibūrę į jaukią bendruomenę jie nusprendė pasidalinti savo firminiais, ne kartą išbandytais receptais, rašoma pranešime spaudai.

13

Vasara – metas, kai daugelis neįsivaizduoja savęs be grilio. Lietuvos pramogų pasaulio atstovai – ne išimtis. Susibūrę į jaukią bendruomenę jie nusprendė pasidalinti savo firminiais, ne kartą išbandytais receptais, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Kartu su garsenybėmis, BBQ šefas Ramūnas Golcas, dalinosi įvairiausiais būdais, kaip ant žarijų išsikepti abejingų nepaliksiančius patiekalus. Renginyje dalyvavusi dainininkė Natalija Bunkė, taip pat mėgavosi dūmo aromatais.

„Aš dievinu maistą keptą griliuje. O dar labiau nei jį valgyti, man patinka jį gaminti. Tai savotiška meditacija. Aš galiu kepti ir kepti. O kepu aš viską: vištieną, šonkauliukus, grilinu daržoves ir jūros gėrybes. O vienas didžiausių atradimų – griliuje kepti vaisiai. Tarkime – keptas ananasas, kuris privers ne vieną svečią jus apipilti komplimentais“, –  kepimo ant griliaus mokymuose pastebėjimais dalinosi N. Bunkė.

Pasak dainininkės, šiuose mokymuose susirinkusius svečius vienija keli bendri dalykai: „Mes visi nesame profesionalūs kulinarai, tačiau be galo mėgstame gaminti. Taip pat, visi draugams rengiame iškylas savo lauko terasose ir be abejonės naudojame vienodas kepsnines. Šiuo metu esu itin užsiėmusi kraustymosi darbais. Bet aš laukiu nesulaukiu, kada galėsiu pakviesti artimiausius draugus į įkurtuves ir visus pavaišinti gardžiausiais griliuje keptais patiekalais. Aš manau, savo kepsninėje pamėginsiu iškepti ne tik tradicinius šonkauliukus ar brandintos jautienos kepsnius, bet maloniai visus nustebinsiu ir kitokiais, maloniu dūmo aromatu pagardintais desertais.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiai kviestiniams svečiams surengtuose “Kamadoclub.lt” mokymuose, griliaus virtuozai meistriškai demonstravo savo patirtį. Pasak, ne vieną grilinimo čempionatą laimėjusių virtuvės šefų, vienas iš pagrindinių patarimų norint įvaldyti kepsninę yra... kepti! Kaip ir bet kuris hobis, teikiantis malonumą, kepsninės valdymas yra išmokstamas nė kiek nesunkiau nei slidinėjimas, šachmatai ar jėgos aitvarai. Renginyje taip pat dalyvavo radijo ir televizijos laidų vedėjas Jonas Nainys. Garsus vyras prisipažino, kad gaminti ant griliaus – vienas mėgstamiausių jo užsiėmimų. Jis nuolat vaišina svečius įmantriais, griliuje keptais ir rūkytais patiekalais.

REKLAMA

Lietuvos kikbokso kovotojas Sergejus Maslobojevas taip pat dalinosi savo patirtimi ruošiant maistą kepsninėje. Tiesa, pirmuosius sportininko gamintus šonkauliukus ištiko nesėkmė – jie prisvilo. Visgi vyras nepasidavė, skaitė patarimus grupėje, konsultavosi su Kamadoclub.lt kolektyvu ir pasisėmęs patirties ne tik juos iškepė gardžiai, bet ir kartojo keliskart, prašomas draugų ir sužavėtos žmonos.

BBQ šefas Ramūnas Golcas, kartu su susirinkusiais, mielai dalijosi grilinimo ir amerikietiško BBQ paslaptimis bei skuba pasidalinti nerealiu, vasarišku receptu:

REKLAMA
REKLAMA

Grill ananasai su ledais

Reikės: Šviežio ananaso Stipraus gėrimo, kurio nevalia minėti (geriau "spiced" tipo, su papildomu skoniu ir aromatu) Rudojo cukraus Vanilinių ledų

Eiga Ananasą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais (griežinėliais arba skiltelėmis), panardinkite į tą, kurio nevalia minėti ir palikit porai valandų. Įkaitinkite kepsninę iki 250 laipsnių, (šefas pataria naudoti ketaus groteles, kurios gražiau apskrudina vaisių, greičiau karamelizuoja cukrų). Dėkite vaisius ant įkaitusių grotelių, gausiai barstykite ruduoju cukrumi, po minutės apverskite ir pakartokite cukraus barstymą. Patiekite su ledais ir mėtos lapeliu. Taip pat galite grilinti ir persikus, nektarinus ar apelsinus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų