REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ar dažnai susimąstote, kad atėję į restoraną ir užsisakę patiekalą, jo galite nesulaukti? Ir tai, ne šiaip grėsmė. Pasirodo, nemažai restoranų kasdien atsidarydami nežino – dirbs ar ne, mat iš Lietuvos masiškai bėga virėjai.

 Ar dažnai susimąstote, kad atėję į restoraną ir užsisakę patiekalą, jo galite nesulaukti? Ir tai, ne šiaip grėsmė. Pasirodo, nemažai restoranų kasdien atsidarydami nežino – dirbs ar ne, mat iš Lietuvos masiškai bėga virėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Restoranų vadovai griebiasi už galvų.  

„Tokia tragiška, kaip dar nėra buvę. Mes jau pernai sakėm, kad trūksta darbuotojų, bet aš manyčiau, kad šitie metai apogėjų pasiekė. Ir ne tik virėjų – virėjų labiausiai gal, bet ir padavėjų, ir kambarinių“, - situaciją tamsiomis spalvomis piešia Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

REKLAMA

Pasak Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės, jei iki šiol atėjus vasarai virėjai tiesiog persiskirstydavo – pakeisdavo darbo vietą į kurortus, dabar virėjų trūksta visur: ir didžiuosiuose miestuose, ir kurortuose.

O žinodami tokį darbuotojų stygių, likę virėjai neretai tuo piktnaudžiauja. Ryte atidarę restoraną jų vadovai neretai sužino, kad virėjas neatėjo į darbą, tad virtuvė – tuščia.  

„Yra tokių darbuotojų, kurie sau leidžia tiesiog ryte neateiti į darbą, geriausiu atveju parašant vadovui žinutę, kad jisai nepasirodys šiandien. O kitais atvejais tiesiog nepasirodant“, - tvirtina „Čili picos“ direktorė Giedrė Kvedaravičienė.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų