virėjas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virėjas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virėjas“.

Ką ruošia „Putino virėjas“, kalbėdamas apie kišimąsi į JAV rinkimus?

Jevgenijus Prigožinas turėjo daugybę vaidmenų: nuo nuteisto nusikaltėlio iki dešrainių pardavėjo. Pastaraisiais metais J. Prigožinas – prabangaus Sankt Peterburgo restorano savininkas ir pelningų vyriausybinių konkursų dėl maitinimo sektoriaus sutarčių laimėtojas, įvairiuose Rusijos konfliktuose dalyvaujančių samdomų karinių pajėgų įkūrėjas – nebuvo labai pastebimas.
2022-11-10

30 metų virėju dirbęs dėdė pasidalijo virtuvės gudrybėmis: nustebsite nežinoję

30 metų virėju dirbęs dėdė pasidalijo auksiniais virtuvės patarimais, kurie pravers bene kiekvienai šeimininkei.  1. Verta užmerkti svogūną vandenyje 15 minučių prieš gaminant salotas. Jis praranda savo perteklinį aštrumą! 2. Prieš pradėdami virti kavą, įberkite į ją žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cinamono.  3. Dėkite į salotas stambią druską. Tai gerina patiekalo skonį kelis kartus. 4. Į bet kokias salotas dėkite druską paskutiniu momentu, iškart prieš patiekiant.
2021-02-18

Mirė garsusis Prancūzijos virtuvės „popiežius“ Paulis Bocuse'as

Sulaukęs 91-erių mirė vienas geriausių visų laikų Prancūzijos virėjų Paulis Bocuse'as (Paulis Bokusas), šeštadienį pranešė šalies vidaus reikalų ministras. Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo-garsenybės idėją. „Ponas Polis buvo Prancūzija.
2018-01-20

Pasauliniame jaunųjų šefų konkurso pusfinalyje – ir lietuvių virėjai

Praėjusią savaitę, gegužės 26-27 d., Maskvoje vyko jaunųjų pasaulio konkurso „San Pellegrino Young Chef 2016“ pusfinalis, kuriame buvo renkamas geriausias „Rusija, NVS ir Baltijos šalys“ regiono jaunasis virėjas. Dėl šio titulo varžėsi geriausių šio regiono virėjų dešimtukas, tarp kurių ir lietuviai – „Time“ restorano virėjas Ignas Višinskas bei „Sweet Root“ restorano virėjas Justinas Misius. Geriausiu regiono šefu pripažintas Hezret Berdiev, „Four Seasons Hotel Lion Palace“ vyr.
2016-06-09

Verslininkų pavasaris: prasidėjo darbuotojų medžioklės sezonas

 Vos tik sušilo orai, kaipmat kavinės ir restoranai leidžiasi į darbuotojų medžioklę. Daugiausia sezoniniam darbui ieškoma jaunimo. Sostinės senamiestyje  įsikūrusio restorano savininkė juokauja, kad darbuotojų reikia ieškoti tarsi su žiburiu. Situacija katastrofiška – trūksta padavėjų, barmenų, virėjų, indų plovėjų. Pasak restorano savininkės, viena lauko kavinių dar neatidaryta, mat nėra kam dirbti. Todėl vidury Rotušės aikštės dar stūkso sukrauti kavinės stalai ir kėdės.
2016-05-06

Į ringą dėl geriausiojo vardo stos aštuoni jaunieji Lietuvos virėjai

Šį šeštadienį, vasario 27 d., Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, vyks Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas, kuriame dėl geriausiojo titulo varžysis aštuoni kandidatai iš Vilniaus, Kauno ir Palangos.
Aktualijos 2016-02-27

Atėję į restoraną galite nesulaukti užsakyto patiekalo?

 Ar dažnai susimąstote, kad atėję į restoraną ir užsisakę patiekalą, jo galite nesulaukti? Ir tai, ne šiaip grėsmė. Pasirodo, nemažai restoranų kasdien atsidarydami nežino – dirbs ar ne, mat iš Lietuvos masiškai bėga virėjai. Restoranų vadovai griebiasi už galvų.   „Tokia tragiška, kaip dar nėra buvę. Mes jau pernai sakėm, kad trūksta darbuotojų, bet aš manyčiau, kad šitie metai apogėjų pasiekė.
2015-08-09

Išrinktas geriausias jaunasis Lietuvos virėjas

Savaitgalį Vilniuje praūžė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA rengiamas čempionatas „Jaunasis Lietuvos virėjas 2014“. Dėl šio titulo varžėsi 8 jaunieji Lietuvos restoranų virtuvių virėjai, kurie turėjo pagaminti du konkursinius patiekalus: karštą patiekalą iš vištienos ir desertą iš džiovintų obuolių, šokolado ir farino cukraus.
2014-02-25

Profesijos keitimas turėtų tapti norma

Įsivyravus struktūriniam nedarbui verkiant reikia užpildyti atsivėrusias specialistų spragas. Nors Lietuvoje galimybių pakeisti kvalifikaciją netrūksta, žmonės vengia keisti profesiją remdamiesi rinkos dėsniais. Lietuvos darbo biržos teigimu, šiuo metu Lietuvoje labiausiai trūksta pardavėjų, įvairaus pobūdžio vairuotojų, statybų darbininkų, virėjų, siuvėjų, apsaugos darbuotojų, vadybininkų, administratorių bei buhalterių.
2013-08-27

Naminukė, pagardinta dvėseliena, o užkandai – kebabas iš pastipusios katės

Dažnai naminei degtinei galime išgirsti pagyrų – atseit, tai daug sveikesnis už valstybinę degtinę gėrimas. Tačiau pamatę, kokiomis sąlygomis gaminama naminė, dažnas prarastų norą ją ragauti. Tikri fabrikai Vos ne kasdien sulaukiame pranešimų iš policijos komisariatų apie rastus naminės degtinės fabrikėlius. Štai tik keli naujausi faktai.
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų