REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Monika Linkytė (tv3.lt fotomontažas)

Dainininkė Monika Linkytė pasakoja, kad mėsos nebevalgo jau apie ketverius metus, o šį sprendimą priimti paskatino pirmiausia noras jaustis geriau. Tiesa, žinoma moteris yra linkusi išbandyti ir įvairias naujienas, mėsos alternatyvas, rašoma pranešime spaudai.

17

Dainininkė Monika Linkytė pasakoja, kad mėsos nebevalgo jau apie ketverius metus, o šį sprendimą priimti paskatino pirmiausia noras jaustis geriau. Tiesa, žinoma moteris yra linkusi išbandyti ir įvairias naujienas, mėsos alternatyvas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Šiais laikais jų išties daug, o šiuo metu ypatingai populiarūs ir veganiškos augalinės kilmės mėsainių paplotėliai. Jų išbandžiusi, M. Linkytė pasidalijo namų gamybos suvožtinio receptu.

Nustebino skonis ir sudėtis

„Mėsos nevartoju jau ketverius metus – viena pagrindinių šio sprendimo priežasčių buvo susijusi su savijauta: ieškojau būdų, kaip galėčiau lengviau, geriau jaustis. Šis mitybos būdas man patiko, tiko – taip ir liko iki šiol“, – teigia M. Linkytė. 

Ji priduria, kad nors specialiai parduotuvėse veganiškų produktų neieško, buvo maloniai nustebinta „Lidl“ parduotuvėje išvydusi „Next level burger“ alternatyvą: „Visos mano jautienos paplotėlių pakaitalų paieškos dažnai pasibaigdavo suvokimu, kad jį reikia gamintis pačiai, nuo a iki z, o tai atima labai daug laiko. Tačiau šiuos paplotėlius kepti ir dėti į suvožtinį galima vos parsinešus namo, o jų skonis ir puiki sudėtis tikrai maloniai nustebino.“

REKLAMA
REKLAMA

Monika rekomenduoja išbandyti šį paplotėlį ir siūlo nesunkiai namuose pagaminamą vegetariško mėsainio receptą.

Mėsainiui reikės: 

• 3-4 bulvių (galima rinktis batatus);

• ketvirčio raudonojo kopūsto (nedidelio);

• majonezo (galima pasigaminti ir patiems);

• čederio sūrio;

• raugintų agurkėlių;

• raudonojo svogūno;

• veganiškų paplotėlių;

• mėsainių bandelės;

• aštraus padažo;

• prieskonių bulvėms.

Paruošimo procesas:

Supjaustome bulves juostelėmis, apšlakstome aliejumi, druska, pipirais, žiupsneliu raudonosios paprikos ar kitų mėgstamų prieskonių ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Bulves kepsime apie 30–40 min.

REKLAMA

Bulvėms kepant į pabaigą, sudedame į orkaitę veganiškus paplotėlius, juos kepame apie 10-12 minučių, ir einame ruošti įdaro: sutarkuojame kopūstą ir sumaišome su majonezu (kiekis – pagal skonį). Supjaustome raugintus agurkėlius ir svogūną. Į orkaitę apskrusti įdedame ir bandeles.

Galiausiai, imame bandelę, tepame ant jos aštrųjį padažą, dedame sūrį, kopūstus, agurkėlius, svogūnus, paplotėlį ir užtepę padažo ant bandeles viršaus, uždedame ir ją. Į lėkštę sudedame keptas bulves. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų