• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mano spintoje švilpauja vėjai“ – susimąstai ant žemės išvertusi visą jos turinį, isteriškai trypčiodama po kambarį. Tave kankina nuojauta, jog romantiškiausią metų vakarą gali tekti atidėti. Mergaitiška, mados žurnalų išlepinta logika – jau geriau atšaukti susitikimą, nei pasirodyti su senu drabužiu, pelniusiu skuduro vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jei bent vakarui turėtum gerąją krikštamotę kaip pasakų herojė Pelėnė, galinčią gauti kokį tik nori apdarą per itin trumpą laiką, kokią suknelę ypatingam vakarui pasirinktum? Palengvinsime šią užduotį. Pateikiame keletą karštų variantų iš 2011 metų pavasario – vasaros ready-to-wear kolekcijų.

REKLAMA

Profesionaliai romantikei

Ypatingam užkietėjusių romantikių vakarui siūlome „profesionaliu romantiku“ vadinamo dizainerio Adam Lippes kurtą suknelę. 2011 metų pavasario – vasaros ready-to-wear ADAM kolekcijoje dizaineris atgaivino romantikos eros, aštuntojo dešimtmečio, dvasią nepagailėjęs jai šiuolaikiškumo prieskonių. Minimalizmas? Galbūt. Audiniai? Patogūs, plazdantys ir praktiški, pavyzdžiui, linas. Spalvos? Neutralios arba švelniai pastelinės. Ši lininė suknelė, išsiuvinėta spalvotais karoliukais, tiks ir toms panelėms, kurios nori paslėpti savo figūros trūkumus – tai vadinamųjų „boyfriend clothes“ pavyzdys. Mes norime estetika ir romantišku minimalizmu dvelkiančių drabužių, (kalbant tik tarp mūsų mergaičių), galinčių paslėpti mūsų trūkumus bent vienam vakarui.

REKLAMA
REKLAMA

Žaismingai keistuolei

Siurprizas. Tik Niujorko mados savaitėje pristatyta dizainerio Zac Posen linija „The Z Spoke by Zac Posen“ – spalvų, raštų ir audinių žaismu žavinti kolekcija, įkvėpta gatvės ir scenos menininkų. Spalvos, animaciniai raštai ir drabužių lipdymas iš atskirų detalių talentingo kūrėjo rankose tampa spalvinga harmonija. Ši dviejų dalių spalvotais, animuotais veidais puošta suknelė turėtų patikti žaismingoms merginoms, nebijančioms patraukti aplinkinių dėmesį. Spalvoms ir raštams sakome taip, tačiau aksesuarus reikėtų derinti atsargiau, norint nevirsti nestilingu nesusipratimu. Drabužis neabejotinai skirtas modernumo, spalvų ir žaismingų raštų sintezę mėgstančioms panelėms. Žaismingą pasimatymą galime sukurti ir savo išvaizda, ar ne?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rafinuotam gėlių vaikui

Angliški sodai žydi ir vėlyvą rudenį. Bent jau ant podiumo. Juk niekas nepaneigs, jog rudenį ar žiemą augalai žaviai atrodo ir mūsų garderobe. Dėl to mums patiko anglų kompanijos „Mulberry“ pavasario – vasaros kolekcija, kurioje akį traukia floristiniai motyvai. Karališką juodą spalvą, pastaruoju metu taip aukštinamą mados žurnalų, čia pakeičia tamsiai mėlyna. „Mulberry“ kūrybos direktorė Emma Hill šią anglų mados namų kolekciją apibūdino kaip eklektišką, energingą, pagardintą humoro ir ironijos prieskoniu. Ši suknelė skirta būtent tokiai „Mulberry“ merginai.

REKLAMA

Mergaitiškai minimalistei

Dizainerė Donna Karan prisipažino, jog kurdama paskutiniąją DKNY kolekciją sumergaitiškėjo. Rožinė, akvamarino, raudona, turkio, žalia spalvos – tokių spalvų drabužiai dominuoja šioje pavasario – vasaros kolekcijoje. Nenuostabu, juk DKNY linija skirta savimi pasitikinčiai miesto merginai, kuri nebijo eklektiškos, pulsuojančios, madingos ir draugiškos Niujorko dvasios. Mūsų jums siūloma suknelė – minimalistinė, tačiau atrodytų paprastą formą kompensuoja spalva. Šis drabužis turėtų neabejotinai patikti ne tik išaukštintą juodą spalvą mėgstančiai, gyvenimo džiaugsmu spinduliuojančiai merginai. Pavasario pranaše žiemos žemėje gali būti ir tu.

REKLAMA

Moderniai princesei

Merginai, tikinčiai jau suradus savo svajonių princą, ypatingą vakarą reikėtų tapti princese. Jokių „tortų“ ar žemę šluojančių apdarų, juk dabar XXI amžius. Mados namų Valentino dizaineriai Maria Grazia Chiuri ir Pier Paolo Piccioli karališkosios šeimos atstovėmis pavertė manekenes, žengusias podiumu. Kaip sakė pats mados namų įkūrėjas, senjoras Valentino Garavani, dizaineriai iš tiesų gerai atliko namų darbus, nes šioje kolekcijoje jiems pavyko išlaikyti mados namų braižą – drabužius, skirtus šių laikų princesėms, jungiant tradicines medžiagas, klostes su moderniais siluetais ir detalėmis, pavyzdžiui, išplatinta pečių linija ar liemenį pabrėžiančiu dirželiu. Net jei pasimatymas būtų ne itin vykęs, su tokiu apdaru tikrai jaustumeisi lyg modernioje pasakoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų