Mokslininkai, įvertinę poveikį aplinkai, žmonių sveikatai bei kitus veiksnius, teigia, kad 50 centų kainuojančio mėsainio tikra vertė yra 200 JAV dolerių.
Anot tyrimą portale „Big Think“ pristačiusio rašytojo Jonathano Safrano Foerio, pigiausia mėsainio kaina išauga visų pirma dėl globalaus atšilimo. Jungtinių Tautų (JT) mokslininkai teigia, kad būtent mėsainių pramonė pagal šiltnamio efektą sukeliančias dujas „pirmauja“ pasaulyje.
Kaip skelbiama portale „Big Think“, šiais laikais valgyti gerą maistą yra daug brangiau nei pigų, tačiau pats pigiausias, sveikiausias ir aplinkai draugiškiausias maistas yra vegetariškas.
„Kai kitą kartą būsite restorane – panagrinėkite meniu, patys pigiausi patiekalai bus vegetariški“, – teigia J. S. Foeris.