REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesantaika tarp Kinijos vyriausybės ir kompanijos „Microsoft“, kilusi dėl „Windows 8“ naudojimo uždraudimo Kinijos valdžios institucijų kompiuteriuose, vis dar tęsiasi. Abi pusės jau apsikeitė šabloniniais pareiškimais spaudai, panašiais į „Windows 8“ padeda JAV specialiosioms tarnyboms šnipinėti pasaulį“ ir „Windows 8“ – laisva nuo NSA operacinė sistema“, toliau tęsdamos tarpusavio kovą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiek tiek atsitraukusi nuo valstybinio sektoriaus, kompanija „Microsoft“ pasirašė sutartį su vienu didžiausiu Kinijos interneto rinkos žaidėju – antivirusinių sprendimų gamintoja „Qihoo 360 Technology Co. Ltd.“, kuri dėl savo lojalumo „Windows 8“ turėtų padidinti šios operacinės populiarumą tarp Kinijos vartotojų.

REKLAMA

Kompanijos „Qihoo“ specialistai šiuo metu aktyviai ieško saugumo sistemos spragų naršyklėje „Internet Explorer“, siekdami labiau apsaugoti naršančius vartotojus, nors kompanija turi savo firminę naršyklę „360 Browser“. Prieš savaitę pasirodė „Patch Tuesday“ atnaujinimai, kurie užlopę net 59 naršyklės IE spragas, kurių didžiąją dalį surado būtent „Qihoo“ specialistai.

Iš savo pusės Kinijos vyriausybė kažkodėl nusprendė publikuoti sąrašą patentų, kurie priklauso „Microsoft“ ir už kurių naudojimą „Android gamintojai kasmet moka po porą milijardų JAV dolerių. Jei pasinaudotume JAV Prekinių ženklų ir patentų organizacijos (USPTO) puslapiu, visus duomenis galima rasti savarankiškai, tačiau Kinijos vyriausybė informaciją sukompiliavo ir viską pateikė vienoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad Kinijos prekybos ministerijos publikuotas patentų sąrašas prieinamas tik puslapyje kinų kalba – angliškoje versijoje tokios informacijos nėra. Panašu, kad derybos tarp Kinijos valdžios ir kompanijos „Microsoft“ dėl „Windows 8“ naudojimo draudimo pateikimo vyksta gana intensyviai, ir abi pusės neketina lengvai pasiduoti.

Savo ruožtu, „Microsoft“ toliau bando išpopuliarinti „Windows 8“, taip pat jau žinoma, jog kompanijos programuotojai jau darbuojasi prie „Windows 9“. Nepaisant visų pastangų, „Windows XP“ ir toliau įdiegta į mažiausiai penktadalį visų asmeninių kompiuterių. Ypač jų daug toje pačioje Kinijoje; negana to, remiantis naujausia informacija, JAV Karinis jūrų laivynas visuotinai naudoja „Windows XP“, tame tarpe ir ginklų valdymo sistemose…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų