REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar 2004 metais jau buvo pranešta, kad banko kortelių su integruotu ekranu – tai tik artimos ateities klausimas, tačiau iš tikrųjų pirmieji gaminiai debiutavo tik šiais metais. Įdomu tai, kad šiuo klausimu aktyviai darbavosi dvi konkuruojančios mokėjimų sistemos – „MasterCard“ ir „VISA“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija „MasterCard“ pranešė, jog naujos „Display Card“ tipo kortelės su integruotu ekranu ir sensorine skaitmenine klaviatūra bus išleistos jau kitų metų pradžioje, o jų platinimu pirmasis užsiims Singapūro bankas „Standard Chartered Bank“. Šios mokėjimo priemonės gamyba užsiima kompanija „NagraID Security“.

Šiuo metu kortelė leidžia generuoti laikinus slaptažodžius, kurie naudojami atsiskaitant įvairiose el. parduotuvėse – simbolių kombinacija pasirodo tiesiai kortelės ekrane. Ateityje tokios banko kortelės ekrane bus galima pamatyti sąskaitos balansą, paskutines operacijas ir bonusų dydį. Žinoma, tokia kortelė gali būti naudojama ir tradiciškai – apmokant už produktus bei paslaugas terminaluose, pasiimant pinigines lėšas iš bankomatų. Pirmą kartą „Display Card“ buvo pademonstruota dar 2010 m. Teigiama, jog kompanija VISA turi analogišką produktą, kuris bus pradėti platinti visame pasaulyje artimiausių metų laikotarpyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų