• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sunkios darbo dienos norisi atsipalaiduoti ir sušilti, išgerti ko nors skanaus. Štai keli nealkoholiniai gėrimai, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems.

Po sunkios darbo dienos norisi atsipalaiduoti ir sušilti, išgerti ko nors skanaus. Štai keli nealkoholiniai gėrimai, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karštas šokoladas su medumi ir cinamonu

Lietingą ir niūrią dieną nėra nieko geriau nei šis paprastai paruošiamas gėrimas. Šiltas šokolado ir cinamono aromatas pakels nuotaiką kiekvienam.

REKLAMA

Reikia:

500 ml pieno;

100 g tamsaus šokolado;

4 šaukštų medaus;

3 šaukštų cukraus;

1 cinamono lazdelės;

1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;

Plaktos grietinėlės pagal skonį.

Paruošimas:

Sumaišykite pieną, medų, cukrų ir cinamoną, užkaiskite ant nestiprios ugnies. Susmulkinkite šokoladą ir suberkite į pieną. Kai šokoladas ištirps, išgriebkite cinamono lazdelę, viską užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Išpilstykite į puodelius, papuoškite plakta grietinėle, zefyrais, maltu cinamonu.

REKLAMA
REKLAMA

Nealkoholinis obuolių sidras

Pastaba: jeigu naudosite šviežiai spaustas obuolių sultis, aromatas bus dar nuostabesnis!

Reikia:

2 l obuolių sulčių (geriausia – šviežiai spaustų);

1 apelsino;

1 kriaušės;

1 citrinos;

1 cinamono lazdelės;

Gabaliuko šviežio imbiero;

Trupučio gvazdikėlių.

Paruošimas:

Užkaiskite obuolių sultis ant vidutinio stiprumo ugnies ir užvirinkite, sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus vaisius, įtarkuokite imbierą ir sudėkite gvazdikėlius, pavirkite 10-15 minučių, nukaiskite, palaikykite uždengę 1 valandą, išpilstykite į puodelius ir mėgaukitės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nealkoholinis glintveinas

Pats žinomiausias ir populiariausias karštas gėrimas, kurį lengva paruošti. Šeimyna bus sužavėta!

Reikia:

3 stiklinių vynuogių sulčių;

½ stiklinės vandens;

2 šaukštų apelsinų žievelių;

2 šaukštų citrinų žievelių;

½ obuolio;

½ arbatinio šaukštelio gvazdikėlių;

1 cinamono lazdelės;

Trupučio kardamono.

Paruošimas:

Supilkite į puodą vynuogių sultis, vandenį, sudėkite visus likusius komponentus ir išmaišykite. Pakaitinkite ant silpnos ugnies, tačiau neleiskite užvirti. Palikite uždengę pastovėti 5 minutes ir išpilstykite.

REKLAMA

Arbata su pienu ir prieskoniais

Šis nuostabus gėrimas su cinamono ir kardamono natelėmis populiarus visame pasaulyje. Truputis muskato riešuto ir imbiero sušildys dar labiau.

Reikia:

2 stiklinių juodosios arbatos;

2,5 stiklinių pieno;

1-2 šaukštų cukraus;

¼ šaukštelio gvazdikėlių;

¼ šaukštelio imbiero miltelių;

Trupučio kardamono;

Žiupsnelio muskato.

Paruošimas:

Užplikykite arbatą ir palikite ją šiek tiek pritraukti, tada perpilkite į puodą, sudėkite cukrų, prieskonius, supilkite pieną. Užvirinkite ir tuojau pat nukaiskite. Perkoškite ir išpilstykite.

REKLAMA

Spanguolių punšas

Tikra vitaminų ir geros nuotaikos bomba, kurie patiks tiek vaikams, tiek jų tėveliams.

Reikia:

100 g spanguolių,

100 ml spanguolių sulčių;

500 ml apelsinų sulčių;

500 ml obuolių sulčių;

1 laimo sulčių;

Riekutės apelsino arba laimo.

Sumaišykite visas sultis, pakaitinkite ant ugnies, tačiau neleiskite užvirti. Į puodelių ar stiklinių dugną įberkite spanguolių ir įdėkite po riekutę ar kelias citrusinių vaisių. Užpilkite karštu mišiniu ir mėgaukitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Imbierinis gėrimas su medumi

Šis gėrimas ne tik skanus, bet ir naudingas – jis puikiai stiprina imunitetą ir sušildo žvarbiu oru.

Reikia:

500 ml vandens;

3 šaukštų medaus;

1/3 šaukštelio imbiero;

½ citrinos;

½ šaukštelio mėtų,

Pagal skonį cinamono ir gvazdikėlių.

Paruošimas:

Nutarkuokite pusės citrinos žievelę, išspauskite sultis. Vandenį užvirinkite ir nukaiskite. Sudėkite prieskonius, supilkite sultis, sudėkite citrinos žievelę, medų, ir išmaišykite. Uždenkite (arba supilkite į termosą) ir palikite pritraukti pusvalandžiui. Prieš vartojimą nukoškite.

REKLAMA

Kinrožių arbata žiemai

Ši arbata padės sustiprinti sveikatą ir suteiks žvalumo, padės nuo uždegimų.

Reikia:

500 ml kinrožių (hibiscus) arbatos;

Saujos šviežių arba šaldytų uogų (tinka avietės, žemuogės, serbentai, gervuogės, vyšnios);

3 šaukštų cukraus;

Trupučio mėtų (gali būti džiovintos);

Medaus ir citrinos pagal skonį.

Paruošimas:

Uogas pertrinkite su cukrumi ir mėtomis, užpilkite karšta arbata ir išmaišykite. Palikite, kad šiek tiek pritrauktų, ir išpilstykite į puodelius. Galima paskaninti medumi ir citrina.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų