REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Teismui perduota rezonansinė byla: nukentėjusiųjų tūkstančiai (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Teismui perduota rezonansinė baudžiamoji byla dėl duomenų vagystės iš „Grožio chirurgijos“ klinikos. Trims asmenims pareikšti kaltinimai dėl neteisėto informacijos apie privačių asmenų gyvenimą rinkimo.

27

Teismui perduota rezonansinė baudžiamoji byla dėl duomenų vagystės iš „Grožio chirurgijos“ klinikos. Trims asmenims pareikšti kaltinimai dėl neteisėto informacijos apie privačių asmenų gyvenimą rinkimo.

REKLAMA

Taip pat kaltinimai pateikti dėl šios informacijos atskleidimo ar panaudojimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos, neteisėto disponavimo įrenginiais, programine įranga, slaptažodžiais, kodais ir kitokiais duomenimis bei dėl turto prievartavimo.

Kaltinamieji kilę iš Marijampolės: gydytojas odontologas Eugenijus Čiuplevičius, informacinių technologijų specialistas, verslininkas A.M. bei S.V.

E. Čiuplevičius anksčiau yra dirbęs klinikoje „Grožio chirurgija“.

Išskirtinė byla

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša pranešė, kad byla šią savaitę perduota Kauno apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

„Asmenims yra inkriminuojama, kad jie, turėdami tikslą užvaldyti tiek privačių asmenų, tiek įmonės „Grožio chirurgija“ turtą, įgijo klinikos pacientų duomenis ir vėliau prievartavo turtą, garsindami šiuos duomenis paviešinti. Iš įmonės prievartaujama suma buvo 500 tūkst. eurų suma kriptovaliutomis. Šiems asmenims paskirtos kardomosios priemonės – pasižadėjimas neišvykti, dviem iš jų dar ir užstatas“, – žurnalistams penktadienį sakė prokuroras.

REKLAMA

Tuo metu Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis pažymėjo, kad ši byla yra išskirtinė dėl savo masto.

„Neteisėtai prisijungtus prie įmonės informacinės sistemos buvo užvaldyti 24 tūkst. pacientų anketiniai duomenys. Juos užvaldžius, pagal kruopščiai parengtą planą, stengtasi prievartauti turtą tik iš įmonės, tiek iš privačių asmenų. Tyrimas buvo didelės apimties, atlikti šimtai procesinių veiksmų“, – sakė R. Kiškis.

Vogė asmeninius duomenis

Vyrai kaltinami iš „Grožio klinikos“ pavogę klientų asmeninius duomenis: vardus, pavardes, asmens kodus, nuotraukas iki ir po operacijos.

Pagrobta daugiau nei 24 tūkst. asmenų duomenys. Manoma, kad jie naudoti šantažui – už pavogtų duomenų neviešinimą reikalauta pinigų iš Lietuvos ir užsienio piliečių.

Asmenims gali tekti atlyginti nukentėjusiųjų pateiktus ieškinius už daugiau nei 230 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų