REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas vertins epizodus su politinės korupcijos byloje apklaustais partiečiais.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas vertins epizodus su politinės korupcijos byloje apklaustais partiečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvau informuotas, kad partijos priežiūros komitetas savo iniciatyva ketina rinktis artimiausiu metu ir įvertinti visą žiniasklaidoje aprašytą situaciją“, – pranešime spaudai teigė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA

Pranešime pažymima, kad kai kurie konservatoriai Liberalų sąjūdžio ir „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje apklausti kaip liudytojai.

„Aš ir, tikiu, visi kiti apklausose dalyvavę politikai, pateikėme visą informaciją ir visas detales, kurios mums buvo žinomos, nuoširdžiai atsakėme į visus tyrėjų užduotus klausimus“, – teigia G. Landsbergis.

Jis taip pat tvirtina, kad žiniasklaidoje „paviešinti epizodai ir liudijimų nuotrupos nenusako visos liudijimo STT esmės“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad bylai pasiekus teismą pamatysime visą vaizdą, o ne tik iš konteksto ištrauktas detales ir akivaizdžiai melagingus teiginius bei interpretacijas“, – dienraščio „Lietuvos rytas“ publikaciją komentuoja G. Landsbergis.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį paskelbė, kad politinės korupcijos byloje Seimo vicepirmininkei konservatorei Irenai Degutienei Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) teko lankytis dėl tuomet dar parlamentaro mandato neturėjusio dabartinio frakcijos kolegos Lauryno Kasčiūno.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, pareigūnai įtarė, kad konservatorius už paramą su juo susijusiai asociacijai iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurliansko gavo užduotį įtikinti ilgametę Biudžeto ir finansų komiteto narė I. Degutienę balsuoti už liberalo Šarūno Gustainio pataisą dėl vartojimo kreditų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet į apklausą buvo iškviesta I.Degutienė – iki šiol apie jos liudijimą nebuvo skelbta. Politikė dienraščiui tvirtino kol kas negalinti atskleisti apklausos detalių, tačiau pripažino, kad į STT jai teko eiti dėl L.Kasčiūno: „Jis netiesiogiai prašė paramos Š.Gustainio teiktai pataisai, bet aš atsakiau, kad nesuktų galvos – niekam netarnavau ir netarnausiu.“

I.Degutienė neslėpė tada konservatorių įspėjusi, kad būtų atsargus: „Sakiau jam, kad susideda ne su tais.“

L.Kasčiūnas dabar gailisi pernelyg suartėjęs su įtakingu verslininku, tačiau kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ teisinosi, kad tuo metu nebuvo Seimo narys, o laisvas žmogus ir galėjo susitikti su kuo norėjęs.

REKLAMA

Tuo tarpu po vizito STT L. Kasčiūnas žiniasklaidai tvirtino, kad kad apklausa buvo rutininė, nes keliskart buvo susitikęs su „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu.

L.Kasčiūnas tuomet atskleidė, kad jo įkurtai organizacijai priklausantis leidinys 2015–2016 metais yra gavęs „MG Baltic“ finansinę paramą, tačiau tikino, jog STT ja nesidomėjo.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, bylą tiriančių pareigūnų dėmesį labiausiai ir traukė asociacijai Valstybingumo ir tradicijų studijų centrui koncerno skirta 5 tūkst. eurų parama.

Straipsnyje taip pat minimas ir partijos lyderio G. Landsbergio liudijimas – šis politikas buvo keliskart susitikęs su R. Kurliansku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų