REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nenagrinėtą paliko buvusio krepšininko Gintaro Einikio pareiškimą iškelti jam bankrotą.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nenagrinėtą paliko buvusio krepšininko Gintaro Einikio pareiškimą iškelti jam bankrotą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė teismas, G.Einikis kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, prašydamas iškelti jam bankroto bylą. Per praėjusį teismo posėdį jis buvo įpareigotas pateikti teismui papildomus rašytinius įrodymus, susijusius su gaunamų pajamų paskirstymu, mokamais mokesčiais.

REKLAMA

Penktadienį pareiškėjas dėl teismui nežinomų priežasčių į posėdį neatvyko, nors jam apie posėdžio laiką ir vietą pranešta tinkamai. Jis nepateikė prašymo atidėti bylos nagrinėjimą.

Teismas pripažino, kad G.Einikis nevykdė procesinės pareigos domėtis nagrinėjamos bylos eiga, pranešti teismui apie ketinimą nedalyvauti teismo posėdyje ir nurodyti nedalyvavimo priežastis bei veikti siekiant, kad byla būtų išnagrinėta greitai ir teisingai.

REKLAMA
REKLAMA

Esant šioms aplinkybėms, teismas pareiškėjo G.Einikio pareiškimą dėl fizinio asmens bankroto bylos iškėlimo paliko nenagrinėtą.

G.Einikis anksčiau tvirtino ir pats nežinantis, kokią sumą kam yra skolingas. Skaičiuojama, kad jo skolos perkopė 50 tūkst. eurų.

Teismų informacinė sistema LITEKO skelbia, kad suinteresuoti asmenys šioje byloje yra Klaipėdos policija, mokesčių inspekcija, saugos tarnyba ir aštuoni antstoliai.

Vyras į finansinius nemalonumus pateko ir dėl anksčiau milijonais įvertinto namo Karklėje, šalia Olando kepurės – liko skolingas jį pirkti ketinusiam verslininkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Einikis yra sukaupęs baudų. Kovo pabaigoje tas pats Klaipėdos miesto apylinkės teismas jam skyrė 100 eurų baudą už tai, kad, būdamas neblaivus, vyras pažeidė viešą tvarką ir įžeidinėjo policijos pareigūnus.

Buvęs vienas geriausių ir tituluočiausių Lietuvos krepšininkų G.Einikis ne kartą buvo įsivėlęs į nemalonumus su policija, jo veiksmais pareigūnams ne kartą skundėsi gyvenimo draugė.

2011 metų gruodžio pabaigoje buvusiam krepšininkui teisėsauga pritaikė tuomet neseniai įsigaliojusio Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą – Plungės rajono apylinkės teismas buvo įpareigojo vyrą išsikelti iš gyvenimo draugės namų Rietave.

REKLAMA

G.Einikis sako gyvenantis iš sportininko rentos.

Fizinių asmenų bankroto įstatymas Lietuvoje įsigaliojo nuo 2013 metų kovo. Skelbta, kad jo pagrindinis tikslas – atkurti asmens mokumą.

Fizinių asmenų bankroto įstatymas taikomas asmenims, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra Lietuvoje.

Bankrutuojančio asmens turtu ir gaunamomis lėšomis pagal įstatyme ir plane nustatytą tvarką disponuoja teismo paskirtas bankroto administratorius. Nuo pat bankroto proceso pradžios iki pabaigos bankrutuojantis sąžiningas asmuo visus grynuosius pinigus turi laikyti asmeninėje sąskaitoje ir pagal plane nustatytą tvarką kreditorių reikalavimams tenkinti ir bankroto administravimo išlaidoms apmokėti skirtas lėšas pervesti į bankroto administratoriaus vardu atidarytą depozitinę sąskaitą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų