REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Bendrasis pagalbos centras (nuotr. Fotodiena.lt)

Vilniaus apylinkės prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatoriaus galimo tarnybos pareigų neatlikimo.

41

Vilniaus apylinkės prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatoriaus galimo tarnybos pareigų neatlikimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė prokuratūra, dar vieną galimą nusikaltimą prokuroras Mantas Januškevičius pastebėjo vadovaudamas ikiteisminiam tyrimui dėl plėšimo panaudojant šaunamąjį ginklą.

REKLAMA

Išanalizavus plėšimo bylos medžiagą paaiškėjo, kad nuo plėšikų nukentėjusį pilietį asmenys, prisistatę policijos pareigūnais, paprašė sėsti į automobilį ir vykti į policijos komisariatą. Nukentėjusysis nurodė, kad važiuojant automobiliu jam kilo įtarimas, jog jį veža policininkais apsimetę žmonės.

Jis paskambino bendrosios pagalbos telefonu 112 ir atsiliepusio operatoriaus paprašė patikrinti, ar jį veža tikri policijos pareigūnai. Operatorius paprašė perduoti ragelį jį vežusiam asmeniui ir, pakalbėjęs su juo, nukentėjusįjį patikino, kad taip, tai pareigūnai, kurie pristatys jį į policijos komisariatą, nes įtaria plėšimu.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai nukentėjęs asmuo buvo nuvežtas į jam nežinomą vietą kur, grasindami ginklu, apsimetėliai policininkai iš jo pagrobė telefonus, rankinę, piniginę, pinigus ir dokumentus.

Peržiūrėjus plėšimo bylos medžiagą prokurorui kilo įtarimų kad BPC darbuotojas, į kurį kreipėsi apiplėštas pilietis, nesuteikė jam reikiamos pagalbos ir galbūt padarė nusikalstamą veiką.

Rugsėjo 24-osios naktį į sostinės policijos pareigūnus kreipėsi 28 metų vilnietis. Jis pranešė, kad, grasindami ginklu, jį apiplėšė du jaunuoliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis tyrėjams papasakojo, kad apie 2 val. jam einant Pelesos gatve, privažiavo automobilis. Jame buvo du vaikinai. Vienas jų prisistatė Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnu, parodė pažymėjimą ir pareiškė, kad šiame rajone buvo įvykdytas plėšimas ir kad būtent jis atitinka plėšimu įtariamo asmens požymius, todėl reikės važiuoti į policijos komisariatą.

Įsodinę pareiškėją į automobilį, asmenys nuvežė jį į atokią Tunelio gatvę ir ten, grasindami ginklu, apiplėšė ‒ pagrobė telefonus, vyrišką rankinę su pinigais ir dokumentais. Nors nukentėjusysis neįsidėmėjo plėšikų automobilio valstybinių numerių, po pusantros savaitės tyrimo, spalio 4 dieną, kriminalistai sulaikė įtariamuosius plėšimu – 20-ties ir 24 metų vilniečius.

REKLAMA

Kratų metu pas juos rastos vienkartinės surišimo priemonės, asmens kratos protokolų blankai, itin tikroviškai atrodanti šaunamojo ginklo „Glock“ kopija – šratasvydžio ginklas, šaudantis plastikiniais rutuliukais, beisbolo lazda, vienkartinės pirštinės.

Paimtas ir sidabrinės spalvos automobilis „Opel Astra“. Įtariamieji uždaryti į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų