REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turi 33 asmenų, įtariamų viešųjų ir privačių interesų pažeidimu, tiriant galimą korupcijos skandalą Druskininkų vandens parke, sąrašą, tačiau tyrimo dėl jų pradėti negali, kol nėra baigtas Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamas ikiteisminis tyrimas.

 Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turi 33 asmenų, įtariamų viešųjų ir privačių interesų pažeidimu, tiriant galimą korupcijos skandalą Druskininkų vandens parke, sąrašą, tačiau tyrimo dėl jų pradėti negali, kol nėra baigtas Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes turime tokį sąrašą, kuris yra iš 33 asmenų. Turime klausimų dėl nepotizmo, dėl nedeklaravimo, dėl neišsamaus deklaravimo, bet jei komisija pradėtų tyrimą, turėtų jį iškart stabdyti ir sulaukti ikiteisminio tyrimo pabaigos“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė VTEK Prevencijos skyriaus vedėjas Mindaugas Siaurys.

REKLAMA

VTEK šių asmenų pavardžių kol kas neviešina, nurodo, jog pavardžių šiame sąraše gali atsirasti ir daugiau.

M.Siaurio teigimu, sąrašas sudarytas remiantis komisijos atlikta analize.

Neigė, kad politikai ilsisi nemokamai

„(Į sąrašą - BNS) patenka ir tie, kurie lankėsi (Druskininkų vandens parke - BNS). (...) Kiti yra tie, kurie susiję kitokiais ryšiais, giminės ryšiais, dėl darbo ar kažkokiais sprendimų priėmimo ryšiais“, - kalbėjo M.Siaurys.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes analizavome tą situaciją plačiai nuskambėjusią, komisija dukart analizavo tą situaciją, bet tyrimo pradėti negalime, įstatymai mums draudžia, kol vyksta ikiteisminis tyrimas. Mes medžiagą renkame, domimės, jei bus konkretūs dalykai, tai beveik esu tikras, kad tyrimai bus atlikti“, - spaudos konferencijoje tikino VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius.

Pasak jo, komisija ketina analizuoti, ar Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas tinkamai yra užpildęs savo interesų deklaraciją.

„Mūsų požiūriu, yra problema Druskininkuose, kad per visą nepriklausomybės laikotarpį yra atsiradusi vienintelė pato situacija, kada taryba į kiekvieno savo posėdžio darbotvarkę įtraukia klausimą dėl etikos komisijos skyrimo, o opozicija teikia kandidatą į pirmininkus, kuris pagal Korupcijos prevencijos įstatymą negali būti laikomas nepriekaištingu. Gaunasi, kad jau devynis kartus šitas klausimas buvo keltas ir iki šiol nėra išspręstas. Nuėjome iki teisminio proceso, užkūrėme didelį mechanizmą, kuris turbūt baigsis savivaldybės įpareigojimu sukurti etikos komisiją. Bet problema niekur nedingo, mes neturim vietinio etikos sargo Druskininkuose ir čia jau yra toliau tąsa, kaip atsiranda įvairūs interesų konfliktai ir problemos toj savivaldybėj“, - kalbėjo M.Siaurys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

STT atlieką tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“. Įtariant piktnaudžiavimu neseniai buvo sulaikytas šio centro vadovas Edmundas Antanaitis. Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Druskininkų meras socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Ričardas Malinauskas šią svaitę neigė, kad savivaldybės įsteigtoje įmonėje „Aqua“ aukšti politikai ilsisi nemokamai. Merui taip pat nekliūna, kad įmonėje dirba keliolika savivaldybės vadovų artimųjų, tarp jų – mero dukra ir pirmoji žmona: Evelina Malinauskaitė, Daiva Malinauskienė, Druskininkų mero pavaduotojo Lino Urmanavičiaus žmona Vilija Urmanavičienė, sūnus Tomas Urmanavičius, Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės sūnus Gytis Jurgelevičius, Druskininkų savivaldybės tarybos narė Inga Šinkonienė, Druskininkų savivaldybės tarybos nario Virgaudo Taletavičiaus žmona Giedrė Taletavičienė, „Aqua“ centro valdybos pirmininko Algirdo Svirsko pusbrolis Gintaras Svirskas.

REKLAMA

LRT laidoje „Dėmesio centre“ paklaustas, ar jam nekyla įtarimas, jog tai yra nepotizmas, t.y. savų protegavimas, meras atsakė: „Kol rezultatai geri – neturiu jokių pretenzijų“.

Seime praėjusią savaitę daugiausiai valdančiųjų balsais blokuotas tyrimas dėl galimos korupcijos Druskininkų vandens parke. Socialdemokratai pareiškė, kad STT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Druskininkų, todėl klausimo svarstymas komisijoje esą galėtų būti suprastas kaip poveikis pareigūnams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų