REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras negirdi kritikos?

Socialines garantijas Vyriausybė nušienaus iki gegužės pabaigos

Nors mokslininkų grupės parengtas naujasis socialinis modelis, kuriame numatomos ir Darbo kodekso pataisos bei darbo santykių liberalizavimas, jau sulaukė nemažai kritikos iš profesinių sąjungų atstovų, kitų visuomeninių ir nevyriausybinių organizacijų, ir net prezidentės Dalios Grybauskaitės, premjeras Algirdas Butkevičius trauktis neketina.

REKLAMA
REKLAMA

,, Įvairiausių nuomonių visada bus. Bet aš džiaugiuosi, kad yra galimybė visiems išrfeikšti nuomonę“, - pareiškė jis žurnalistams, atsakydamas į klausimą, ar neketinama atsisakyti arba švelninti kai kurias iš visų pusių kritikos strėlių talžomo pasiūlytojo socialinio modelio nuostatas.

REKLAMA

Premjeras teigia manantis, kad ,,kritikos mažėja“, o jie, naujojo socialinio modelio iniciatoriai ,,tam ir organizuojame įvairiausius dialogus, kad pateiktų tiek socialiniai partneriai, tiek kitos organizacijos, mokslininkai (pasiūlymus), (...) mes į visus pasiūlymus atsižvelgsim“.

Tačiau ar visiems pasiūlyumams išsakyti pakaks laiko ir ar visi bus išgirsti? Premjeras žurnalistams prasitarė , kad ,,yra numatyti terminai, kad būtų sutarimas, kad būtų kuo greičiau baigti svarstymai, ir vyriausybė galėtų sukaukti visų pasiūlymų“. ,,Mes tikimės, kad iki gegužės mėnesio pabaigos priimsime sprendimus ir atiduosim Seimui“, - žurnalistams sakė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

LB vadovas V. Vasiliauskas:turime galvoti apie savo konkurencingumą

Lietuvos banko (LB) vadovas Vitas Vasiliauskas tikina, kad politikams, darbdaviams ir profesinėms sąjungoms susitarti dėl naujo socialinio modelio, kuriame numatytas liberalesnis darbo santykių reguliavimas, būtina, nes tai skatins konkurencingumą.

„Šiai dienai, kuomet turime žemų palūkanų aplinką, valstybei pinga skolinimasis, iš tikrųjų reikia daryti struktūrines reformas. Tai, kas yra pasiūlyta Darbo kodeksui, aš manau, kad yra tikrai esminis dalykas“, – žurnalistams sakė V. Vasiliauskas po euro ėvedimo komisijos posėdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Vasiliausko teigimu, „darbo santykiai yra viena iš tų sričių, kur turime nuolat galvoti apie savo konkurencingumą, todėl tikrai žūtbūt privalome susitarti ir judėti į priekį“.

Per socialines garantijas – su dalgiu?

Nors mokslininkų grupės parengtam socialiniam modeliui trečiadienį pritarė Valstybės pažangos taryba, šalies vadovė yra pareiškusi, kad pateiktas projektas – nėra vientisas, o profesinių sąjungų atstovai nerimauja dėl to, kad iš darbuotojų ketinama atimti didžiąją dalį socialinių garantijų.

Savo poziciją dėl siūlomų pataisų, kuriose siūloma sutrumpinti įspėjimo apie atleidimą iš darbo terminą ir suvienodinti bei sumažinti išeitinę išmoką, o apribojimus dėl atleidimo iš darbo iš Darbo kodekso perkelti į kolektyvines sutartis, keisti neędarbo išmokų mokėjimo tvarką bedarbiams ir kita, dar turi pareikšti ir Trišalė taryba.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų