REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekonomistai susikirto dėl euro: ar jis prideda saugumo Lietuvai?

Žinių radijas

REKLAMA

Finansų analitikas Valdemaras Katkus nurodo, kad ne euras, o Lietuvos kariuomenė duoda šaliai saugumo, kai SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda tikina, kad saugiau būti didesnėje – euro – finansinėje sistemoje.

„Įsivaizduokite, kad išpilame šampūno buteliuką kokiame nors Vilniaus fontane: burbuliukai sukyla, fontanas beveik sugadintas. Pabandykite išpilti tą patį šampūno buteliuką Baltijos jūroje. Tokio efekto jūs negausite. Štai jums atsakymas, kaip nesunkiai galima destabilizuoti finansų sistemą, kuri yra mažytė“, - laidoje „Dienos klausimas“ ketvirtadienį kalbėjo G. Nausėda.

„Turint omenyje, kad turime valiutų valdybą, pakanka milijardus eurų įlieti į mūsų sistemą, paskui juos išsiimti ir mūsų tarpbankinė rinka būtų sutrikdyta pakankamai rimtai. Tuo tarpu euro zonos finansinės sistemos tokiomis injekcijomis nebeturite šansų destabilizuoti“, - sakė ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Katkus tuo tarpu pabrėžia, kad Lietuvos saugumą garantuoja Lietuvos kariuomenė ir jos NATO sąjungininkai. „Tai vienintelė organizacija, kuri garantuoja mums geopolitinį saugumą, ir euras niekaip prie šito neprisideda. Galvojate, kad jei Ukrainoje būtų įvestas euras, Ukrainos kariuomenė nekovotų su Rusijos kariuomene ar pridėtų jiems (Ukrainai – red.) saugumo? Manau, kad ne“, - kalbėjo V. Katkus.

Lietuvoje besilankantis Europos Centrinio Banko vadovas Marijus Dragis (Mario Draghi) nurodė, kad euras dviem procentais padidins Lietuvos bendrąjį vidaus produktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų