REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kriminalinės žvalgybos ir imuniteto padalinių pasieniečiai sulaikė Medininkų punkte dirbusį pareigūną, įtariamą kontrabanda ir neteisėtu žmonių gabenimu per valstybės sieną.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Imuniteto poskyrio pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte sulaikė 27-erių pareigūną. Šie veiksmai buvo atliekami vykdant anksčiau Vilniaus rinktinėje pradėtus ikiteisminius tyrimus dėl kontrabandos ir neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

REKLAMA

Pasienietis buvo sulaikytas tarnybos metu. Jam pareikšti įtarimai dėl kontrabandos ir neteisėto žmonių gabenimo per sieną. Pareigūnas uždarytas į areštinę.

Su korupcija sienos apsaugos sistemoje kovojančio VSAT Imuniteto skyriaus duomenimis, iš viso 2006 - 2013 m. už korupcines nusikalstamas veikas įtarimai buvo pareikšti 153 VSAT tarnautojams. Iš jų 91 pripažintas kaltu (nuteistas), dėl 34 tarnautojų ikiteisminiai tyrimai nutraukti, 5 išteisinti, 24 tarnautojų atžvilgiu procesiniai sprendimai dar nepriimti. Iš viso minėtu laikotarpiu iš vidaus tarnybos už su korupcija susijusią veiklą buvo atleisti 126 pasieniečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų