REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Prieš pirmadienio popietę vykusį Šiaulių miesto trišalės tarybos posėdį įvyko šios tarybos narių pasitarimas, kuriame dalyvavo ir Lietuvos Respublikos trišalės tarybos Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ bei Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos atstovai. Pasitarimas sukviestas apsvarstyti Šiaulių mero kabinete daliai Trišalės tarybos narių pareikštas pretenzijas dėl „netenkinančios“ jų veiklos ir siūlymą iš šios tarybos pašalinti politikus, juos pakeičiant Savivaldybės klerkais.

REKLAMA
REKLAMA

Mero netenkina Trišalės tarybos veikla

Šiaulių miesto trišalės tarybos narė, Šiaulių profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė Rasa Jasmontienė susirinkusius informavo, kad prieš savaitę asmeniniu Justino Sartausko skambučiu su Viktoru Miškūnu, Šiaulių apskrities „Solidarumo“ profesinės sąjungos pirmininku, buvo pakviesti susitikti.

REKLAMA

Susitikime, kuriame dalyvavo ne tik meras, bet ir Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas Arūnas Rupšys, miesto Tarybos narys Vidmantas Japertas ir Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Alfredas Jonuška, buvę pareikšta, kad miesto Trišalės tarybos veikla netenkina, kad būtina keisti atstovavimo normas ir atstovus.

Profesinių sąjungų atstovams buvo aiškinama, kad miesto Trišalė taryba turėtų svarstyti ne smulkius, tik Šiauliams reikšmingus, o globalesnius klausimus – orientuotis į šalies Trišalės tarybos darbotvarkę. Kartu meras pareiškė norą, kad būtų pakeisti šalių atstovavimo Trišalėje taryboje principai ir šalių atstovai: darbdaviams atstovautų ir Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, o miesto Savivaldybei – keturi Savivaldybės administracijos etatiniai darbuotojai, o ne du Savivaldybės administracijos darbuotojai bei du miesto Tarybos nariai-politikai, kaip yra dabar.

REKLAMA
REKLAMA

R. Jasmontienė teigė buvusi nustebinta, kad vienos iš aktyviausių Lietuvoje Šiaulių trišalės tarybos, į kurią atvyksta semtis patirties besikuriančios trišalės tarybos, veikla esą yra nepatenkinama.

Tikslinga tobulinti tarybos nuostatus

Šiaulių trišalės tarybos pasitarimo metu dėl pageidavimo, kad Taryboje būtų ir du Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai, praktiškai prieštaravimų nebuvo, nors tai sudaro precedentą apskritai didinti visų trijų šalių – profesinių sąjungų, darbdavių ir Savivaldybės – atstovų skaičių arba kiekvienai šaliai Taryboje suteikti tik po vieną balsą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trišalės tarybos pirmininkas Aurimas Nausėda pareiškė, kad orientuotis į globalius klausimus neįmanoma, nes Trišalės tarybos funkcija ir yra analizuoti Šiaulių miestui aktualias socialines, ekonomines, darbo rinkos ir kitas problemas bei teikti šiais klausimais pasiūlymus Savivaldybei ir kitoms institucijoms. Tačiau jis pripažino, kad būtų tikslinga artimiausiu metu patobulinti Trišalės tarybos nuostatus ir svarstyti klausimą dėl visų trijų šalių atstovavimo Taryboje skaičiaus.

Įžvelgia interesus

Kiti Trišalės tarybos nariai daugiau dėmesio skyrė mero pareiškimui iš Trišalės tarybos pašalinti politikus – miesto Tarybos narius A. Nausėdą ir Ramūną Snarskį, pakeičiant juos etatiniais Savivaldybės administracijos darbuotojais, juolab kad jie A. Nausėdą, kaip ir prieš tai Tarybai pirmininkavusią buvusią vicemerę Daivą Matonienę, laiko aktyviais ir kompetentingais vadovais.

REKLAMA

„Mes tikrai prieštarausime, kad Trišalėje taryboje būtų tiktai etatiniai Savivaldybės darbuotojai, nes jie automatiškai yra lojalūs Savivaldybės administracijai. Jei taip atsitiktų, tai kaip Šiaulių politikai sužinos, ką galvoja dirbantieji? Juk būtent Trišalė taryba yra šiokia tokia tribūna, kur galima išgirsti tas nuomones, - sakė R. Jasmontienė. - Manau, čia veikia kažkoks politinis interesas – matyt, Trišalė taryba per smarkiai reikalauja atsakymų.“

Tad ir pasitarime su LR trišalės tarybos atstovais, ir savo posėdyje Trišalės tarybos nariai nusprendė pritarti Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų dalyvavimui taryboje bei siūlymui spalio viduryje sušaukti neeilinį posėdį svarstyti Trišalės tarybos nuostatų pakeitimus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų